قالب های فارسی وردپرس 5

این وبلاگ جهت دسترسی آسان شما عزیزان به قالب های برتر وردپرس به صورت فارسی تدوین و راه اندازی شده است.

قالب های فارسی وردپرس 5

این وبلاگ جهت دسترسی آسان شما عزیزان به قالب های برتر وردپرس به صورت فارسی تدوین و راه اندازی شده است.

آموزش سئو و بهینه سازی سایت وردپرس در گوگل و موتورهای جستجو (SEO)

۱ . بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) یا سئو سایت چیست؟

سئو (بهینه سازی وب سایت در گوگل) یک‌ دودمان بازاریابی است و تمرکزش بر آن است لغایت در نتایج موتورهای جستجو بیشتر دیده شوید. سئو تارنما شامل تمام پارامترها و اقداماتی است که شما برای کسب رتبه در گوگل و سایر موتورهای جستجو , افزایش ترافیک ورودی به سایت و آگاه شدن موتورهای جستجو از وب سایتتان اتمام می دهید. جنبه‌های بسیاری برای  سئو  هستی دارد، از بهینه سازی وب سایت برای کلمات کلیدی گرفته تا ساخت لینک های درونی و اخذ بک لینک از سایت های مرتبط, که همه را شامل می شود. در این آموزش سئو سایت به بررسی روش بهینه سازی تارنما وردپرس در گوگل و موتورهای جستجو پرداخته ایم. بنابراین در انتهای آموزش یاد می گیرید چطور سایت وردپرس خویش را سئو کنید.

دقت داشته باشید بهینه سازی سایت تنها برای موتورهای جستجو نیست بلکه شما باید طراحی سایت و سئو خویش را برای کاربران تان اتمام دهید.



۲ . چرا وب ‌سایت من نیاز به بهینه ‌سازی در گوگل و موتورهای جستجو دارد؟

اکثر ترافیک وب توسط موتورهای جستجو عمده تجاری، مشابه گوگل، بینگ و یاهو برپایی می‌شود. اگرچه رسانه‌های اجتماعی و انواع دیگر ترافیک‌ها در برپایی بازدیدکننده به وب‌سایت شما تأثیر دارند، اما موتورهای جستجو اصلی‌ترین شیوه هدایت برای کاربران اینترنتی هستند.

موتورهای جستجو با توجه به محتوای ارائه‌شده بدست شما شدامد هدفمندی برای کاربرانی که آن را جستجو می‌کنند، فراهم می‌کند.  اگر موتورهای جستجو نتوانند سایت شما را پیدا کنند و یا شما نتوانید مطالب خود را به پایگاه داده‌های آن‌ها اضافه کنید، فرصت‌های باورنکردنی را برای برپایی شدامد در سایتتان از دست خواهید داد.

جستجوی پرس‌وجوها – کلماتی که کاربران در جعبه جستجو تایپ می‌کنند، ارزش فوق‌العاده‌ای را حمل می‌کنند. تجربه نشانه دیتا است که ترافیک موتور جستجو می‌تواند باعث موفقیت و یا شکست یک سازمان شود. شدامد هدفمند به یک وب‌سایت می‌تواند مایه تبلیغات، درآمد و بی‌نظیری و بدون رقیب بودن در بازاریابی را فراهم کند. پس سرمایه‌گذاری در سئو و بهینه ‌سازی سایت برای موتورهای جستجو از جمله گوگل می‌تواند نرخ استثنایی از بازگشت سرمایه را در سنجش با گونه ها سایر روش‌های بازاریابی به هستی آورد.



۳ . چرا نمی‌توانم موتورهای جستجو را بدون بهینه ‌سازی سایت و سئو به سایتم سوق دهم؟

اگرچه موتورهای جستجو هوشمندند، اما آن‌ها هنوز هم نیاز به کمک دارند. موتورهای جستجو اصلی دائم به پیگیری شفا فنّاوری‌شان جهت خزیدن در وب به‌صورت عمیق‌تر و بازگردانیدن نتایج بهتری برای کاربران هستند. بااین‌حال، محدودیت هایی در مورد اینکه چطور موتورهای جستجو عمل کنند هستی دارد. اگرچه بهینه ‌سازی و سئو سایت به‌صورت درست می‌تواند برای شما هزاران بازدیدکننده و افزایش توجه خالص به وجود آورد، اما جنبش اشتباه می‌تواند باعث مخفی شدن و یا دفن سایت در اعماق نتایج جستجو (که در دیدن دست کم است) شود.

علاوه برساخت محتوای در دسترس برای موتورهای جستجو، SEO  همچنین طوری مایه افزایش رتبه‌بندی محتوای قرار داده خواهد شد که دران موتورهای جستجو به‌آسانی آن را پیدا خواهند کرد. اینترنت به‌طور فزاینده‌ای در حال تبدیل‌شدن به رقابت است و شرکت‌هایی که از  SEO بهره‌گیری می‌کنند برتری عمده‌ای در جذب بازدیدکننده و مشتری دارند.

چگونه تمامی تصاویر خود را از اینستاگرام دانلود کنیم؟

هفته‌ی گذشته، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه فیسبوک اطلاعات و آنچه کاربران در این سایت انجام می‌دهند، با شرکت‌های دیگر مانند مایکروسافت و آمازون به اشتراک می‌گذارد. این موضوع تعدادی از ما را مجبور کرد حساب کاربری فیسبوک و دیگر برنامه‌های این شرکت مانند اینستا‌گرام و واتساپ را حذف کنیم (شاید نه برای اولین‌بار). اگر شما حساب اینستا‌گرام خود را حذف کنید، تمام تصاویرتان نیز با آن حذف خواهد شد؛ مگر اینکه قبل از حذف حساب کاربری، از آن‌ها پشتیبان تهیه کنید.

به‌طور کلی دانلود تصاویر اینستا‌گرام و تهیه نسخه‌ی پشتیبان از آن‌ها ایده‌ی خوبی است؛ حتی اگر قصد نداشته باشید این شبکه‌ی اجتماعی را ترک کنید. بااین‌حال، اگر قصد داشته باشید این سرویس را ترک کنید، این کار تنها راه برای ازدست‌ندادن تصاویر دلخواهتان است. درادامه، مراحل انجام این کار را به شما آموزش می‌دهیم:

ابتدا وارد برنامه‌ی اینستاگرام شوید و گزینه‌ی پروفایل را از گوشه‌ی پایین سمت راست صفحه انتخاب کنید. در این مرحله، گزینه‌ی منو را از گوشه‌ی بالای سمت راست (به شکل سه خط روی‌هم) انتخاب و سپس، گزینه‌ی تنظیمات (Settings) را در منوی کشویی لمس کنید. 

در اواسط منو‌ بعدی، گزینه‌ای به‌نام دانلود داده‌ها (Data Download) خواهید دید. آن را انتخاب و در صفحه‌ی جدید، ایمیل خود را بررسی کنید. اگر صحیح بود، گزینه‌ی درخواست دانلود (Request Download) را لمس کنید.

دانلود اطلاعات بلافاصله انجام نخواهد شد، درعوض، اینستا‌گرام وقتی تصاویرتان کاملا آماده‌ی دانلود شد، ایمیلی برای شما ارسال می‌کند که حاوی لینک برای دانلود آن‌ها است. این فرایند ممکن است تا ۴۸ ساعت طول بکشد؛ بنابراین، صبور باشید و منتظر ایمیل بمانید.

ویکی پدیا و گوگل توافق‌نامه همکاری امضا کردند

هدف ویکی‌پدیا این است که دانش را به تمامی افراد جهان برساند؛ اما آن‌ها پذیرفته‌اند که اکثریت اطلاعات موجود در این سایت انگلیسی هستند. ازاین‌رو، ویکی‌مدیا، شرکت بنیان‌گذار ویکی‌پدیا، روز گذشته اعلام کرد که به منظور استفاده از قابلیت‌های ترجمه‌ی هوش مصنوعی گوگل، با این شرکت قرارداد همکاری امضا کرده است.

به‌موجب این قرارداد، گوگل ترنسلیت به‌عنوان ابزار ترجمه‌ی درونی ویکی‌پدیا به این سایت اضافه خواهد شد و بی‌هیچ هزینه‌ای به‌عنوان یک گزینه درکنار مترجم متن‌باز اپرتیوم (Apertium) قرار خواهد گرفت. اپرتیوم تا به امروز ۴۰۰‌ هزار مقاله را ترجمه کرده است. روش انجام کار به شیوه‌ی قبل خواهد بود؛ یعنی مترجم متن، چه گوگل باشد چه اپرتیوم، ابتدا متن را ترجمه می‌کند و سپس نیروی انسانی به‌عنوان ویراستار وارد عمل می‌شود تا اشتباهات را اصلاح کند.

مدت زیادی بود که ویراستاران ویکی‌پدیا خواستار اضافه شدن ابزار ترجمه‌ی دیگری مثل گوگل بودند. مترجم گوگل به‌لطف بهره‌گیری از هوش مصنوعی یکی از پیشرفته‌ترین ابزارهای مترجم است که ۱۵ زبان بیشتر از اپرتیوم پشتیبانی می‌کند. این ۱۵ زبان شامل زولو، هوسا، کردی کرمانجی و یوروبا است. این زبان‌ها شاید در سطح جهانی چندان معروف نباشند، اما این مسئله چیزی از اهمیت موضوع برای گویش‌وران این زبان‌ها کم نمی‌کند. به‌عنوان مثال Zulu، توسط ۱۲ میلیون نفر صحبت می‌شود؛ اما تنها ۱۰۰۰ مقاله‌ی به این زبان در ویکی‌پدیا موجود است.

ویکی پدیا

تصویری از ابزار ترجمه‌ی ویکی‌پدیا به همراه گزینه‌ی ترجمه‌ی گوگل

بنیاد ویکی‌مدیا در قسمت سؤالات متداول به برخی نگرانی‌ها که ممکن است برای نویسندگان ویکی‌پدیا پیش بیاید پاسخ داده و اذعان داشته است که هیچ‌گونه داده‌ی شخصی با گوگل به اشتراک گذاشته نخواهد شد. متون ترجمه‌شده توسط مترجم گوگل همانند سایر متون ویکی‌پدیا در دسترس همگان خواهند بود. به‌علاوه هیچ‌گونه برند یا لوگوی گوگل به سایت افزوده نخواهد شد. مدت‌زمان این توافق تنها یک سال است و پس از آن قابل‌تمدید خواهد بود؛ هرچند که ویکی‌مدیا می‌تواند هرزمان که بخواهد این قرارداد را به‌هم بزند.

این نکته که ترجمه‌های انجام‌شده به‌صورت رایگان در دسترس همه خواهند بود، بسیار حائز اهمیت است؛ از این جهت که می‌توان از آن‌ها جهت ارتقاء سایر ابزارهای ترجمه از قبیل ابزار متن‌باز اپرتیوم استفاده کرد. این ایده‌ی خوبی است که اگر می‌خواهید دانش را به‌صورت رایگان در دسترس مردم قرار دهید، ابزار لازم را به آن‌ها بدهید تا خودشان این کار انجام دهند.

بهترین مرورگرهای وب در سال 2018

استفاده از مرورگر مناسب تجربه‌ی کاربر را از جست‌وجو در فضای وب تا حد زیادی متحول می‌کند. اِلِمان‌های متعددی هستند که مرورگر را به مرورگری مناسب تبدیل می‌کنند: از سرعت بالا و ویژگی‌های امنیتی بهتر گرفته تا بهره‌مندی از تنوع بالای اکستنشن‌ها و میزان اشغال فضای رم و CPU.

عوض‌کردن مرورگر وب فعلی‌تان می‌تواند حداقل در اوایل تجربه‌ی نامناسبی به شما بدهد. ممکن است مرورگر فعلی‌تان بهترین مرورگر دنیا نباشد؛ اما چون مدت نسبتا زیادی است که از آن استفاده می‌کنید، بی‌شک به رابط کاربری و ویژگی‌های مختلفش عادت کرده‌اید و همین موضوع می‌تواند جدایی از آن را برایتان سخت کند.

با همه‌ی این‌ها، نباید فراموش کرد پس از گذشت مدت‌زمانی مشخص، به مرورگر جدید عادت خواهید کرد و از ویژگی‌های بی‌نظیرش لذت خواهید برد. این موضوع را به‌ این دلیل مطرح کردیم که بدانید برای هرکسی کوچ‌کردن از مرورگری به مرورگر دیگر کار ساده‌ای نیست؛ اما این کار در بلندمدت می‌تواند اثرهای مثبت زیادی به‌دنبال داشته باشد و تجربه‌ی لذت‌بخشی از جست‌وجو در فضای وب به شما منتقل کند.

در مقاله‌ی پیش رو، سعی می‌کنیم بهترین مرورگرهای وب سال ۲۰۱۸ را با ذکر دلایل روشن معرفی کنیم. در هریک از بخش‌ها، مرورگرها را از جوانب زیادی نظیر سرعت بازکردن صفحات وب، میزان اشغال‌کردن فضای رم بررسی می‌کنیم تا نهایتا به بهترین مرورگر سال برسیم. سال گذشته، گوگل کروم با وجود داشتن برخی نکتات منفی نظیر اشغال زیاد فضای رم موفق شد به‌لطف بهره‌مندی از ویژگی‌هایی جذاب،‌ لقب بهترین مرورگر سال را ازآنِ خود کند. باید دید این مرورگر محبوب می‌تواند باردیگر این رتبه را کسب کند یا خیر.

گوگل کروم / Google Chrome

سال گذشته و پس از انتشار فهرست بهترین مرورگرهای ۲۰۱۷، برخی کاربران از نبود مرورگرهایی مثلسافاری در فهرست ما گِله‌مند بودند. ضمن احترام به دیدگاه تمامی کاربران، باید این نکته را متذکر شویم انتخاب فهرست چهار نامزد نهایی براساس بررسی‌هایی دقیق صورت گرفته است. این یعنی اگرچه مرورگری مثل سافاری یا حتی ویوالدی ممکن است ویژگی‌های مثبتی داشته باشند، این ویژگی‌ها درحدی نبوده‌اند که بخواهیم آن را درکنار دیگر نامزدهای فعلی قرار دهیم. 

در فهرست پیش رو، اسمی از مرورگر اینترنت اکسپلورر به‌میان نیامده و تصمیم گرفته‌ایم بررسی‌هایمان را روی مرورگر داخلی جدید ویندوز یعنی اج (Edge) انجام دهیم. البته، صادقانه بگوییم با وجود انتخاب‌هایی نظیر اپرا و کروم و فایرفاکس کاربران کمی پیدا می‌شوند که بخواهند برای وب‌گردی روزانه از مرورگر جدید مایکروسافت استفاده کنند؛ مرورگری که ظاهرا قرار است به‌زودی با یک مرورگر مبتنی بر کرومیوم جایگزین شود.

درادامه‌ی مقاله، بد نیست نگاهی اولیه به نامزدهای بهترین مرورگرهای وب در سال ۲۰۱۸ بیندازیم. 

گوگل کروم / Google Chrome

گوگل کروم (Google Chrome)

بی‌شک، مرورگر کروم محبوب‌ترین مرورگر حال حاضر دنیا است که میلیون‌ها نفر از آن استفاده می‌کنند. این مرورگر در بررسی‌های امسال موفق شد در برخی بنچمارک‌ها با اختلاف درخورتوجهی درمقایسه‌با رقبا، صدر جدول را دراختیار بگیرد. کروم به‌لطف بهره‌مندی از تنوع بالای اکستنشن‌ها، با اقبال عمومی مواجه شده و روزبه‌روز به کاربران آن افزوده می‌شود؛ خصوصا از این‌ نظر که گوگل به‌تازگی رابط کاربری آن را تغییر داده و شکل جذابی را به آن بخشیده است.

کروم مدت‌ها است که از طراحی ساده‌ی اولیه‌ی خود فاصله گرفته؛ اما همچنان کار با آن بسیار ساده و لذت‌بخش است. باکس URL بزرگ (با نام اختصاصی OmniBar)، فضایی کوچک برای اکستنشن‌ها، تب‌ها و آیکونی ستاره‌ای برای بوکمارک‌کردن صفحه‌ها، رابط کاربری کروم را تشکیل می‌دهند؛ رابطی کاربری که درعین ساده‌بودن ظاهری مدرن دارد.

مرورگر کروم عمیقا با سرویس‌های مختلف گوگل یکپارچه‌سازی شده است. به‌علاوه، کاربر می‌تواند بوکمارک‌ها، رمزهای عبور، تب‌های باز و موارد این‌چنینی را به‌سادگی در بین دستگاه‌های مختلف همگام‌سازی کند. این مرورگر مدرن درکنار ویژگی‌های یادشده، از چندین حساب کاربری هم پشتیبانی می‌کند تا هریک از اعضای خانواده بتوانند به‌سادگی با حساب کاربری خودشان و ازطریق مرورگر در فضای وب جست‌وجو کنند. 

گوگل کروم PDFخوان داخلی نیز دارد و شما را از دیگر اپلیکیشن‌های مشابه بی‌نیاز می‌کند. درضمن کسانی که زیاد با گوگل ترنسلیت کار می‌کنند، می‌توانند به‌سادگی اکستنشن مختص به آن را از فروشگاه کروم نصب کنند تا دیگر لازم نباشد هربار وارد آدرس Translate.Google.com بشوند. 

تقریبا تنها نکته‌ی منفی گوگل کروم که اتفاقا خیلی‌ها را شاکی کرده، این است که فضای زیادی از رم را اشغال می‌کند. بررسی‌های سال گذشته هم نشان داد این مرورگر همچون هیولا فضای رم را می‌بلعد؛ اما گوگل سعی کرده پس از هر به‌روزرسانی، مرورگرش را از این نظر بهینه‌تر کند.

موزیلا فایرفاکس / Mozilla Firefox

موزیلا فایرفاکس (Mozilla Firefox)

برای آن‌دسته از کاربرانی که عاشق اکستنشن‌های فراوان هستند و تمایل دارند از مرورگری امن‌تر درمقایسه‌با گوگل کروم استفاده کنند، مرورگر متن‌باز موزیلا فایرفاکس شاید بهترین انتخاب ممکن باشد. فایرفاکس مسیر را برای دیگر مرورگرها به‌منظور توسعه‌پذیرشدن هموار کرد. شایان ذکر است تنوع اکستنشن‌های فایرفاکس هم‌اکنون به گوگل کروم نمی‌رسد؛ اما رویکردی که موزیلا پیش گرفته می‌تواند نوید این را بدهد که روزی فایرفاکس بتواند از این حیث بر کروم غلبه کند.

فایرفاکس نیز از ویژگی همگام‌سازی بین دستگاه‌های مختلف پشتیبانی می‌کند و به‌لطف ارائه‌ی وب‌گردی روان می‌تواند تجربه‌ی جذابی به کاربر بدهد. کاربر می‌تواند تب‌های باز، تب‌های اخیر،‌ تاریخچه‌ی جست‌وجو و حتی بوکمارک‌های خود را در بین دستگاه‌هایش همگام‌سازی کند.

سال گذشته بود که موزیلا طراحی مرورگرش را با انتشار فایرفاکس کوانتوم به‌روز کرد. نتایج بررسی‌های سال گذشته نشان داد این مرورگر درمقایسه‌با نسخه‌های قبلی‌اش پیشرفت چشمگیری در همه‌ی زمینه‌ها داشته؛ اما هنوز برای غلبه بر کروم جای کار دارد. بااین‌حال، پیش‌بینی می‌شود که این مرورگر بتواند سرانجام موزیلا را به روزهای اوجش برگرداند.

یکی از برتری‌های مهم‌ فایرفاکس درمقایسه‌با رقبایش در چند سال اخیر، بی‌شک به قابلیت جست‌وجوی ناشناس (Incognito Mode) برمی‌گردد. تمامی مرورگرهای دیگر نیز از قابلیتی مشابه بهره‌مند هستند و وعده‌ی وب‌گردی کاملا ناشناس را می‌دهند؛ اما بررسی‌ها نشان می‌دهد در اکثر مواقع، وبسایت‌های میزبان می‌توانند فعالیت کاربر را در حالت ناشناس نیز پایش کنند. این درحالی است که موزیلا با قراردادن مسدودکننده‌ی تبلیغات و مسدودکننده‌های ردیاب‌ها در مرورگرش، عملا این کار را برای وبسایت محال کرده است. 

اپرا / Opera

اپرا (Opera)

تا قبل از روی‌کارآمدن کروم، مرورگر اپرا یکی از بهترین‌ انتخاب‌های ممکن برای وب‌گردی روزانه بود. مدیرعامل پیشین اپرا که هم‌اکنون روی مرورگر Vivaldi کار می‌کند، در پی آن است مجددا چنین هدفی را برای خود محقق کند. امروزه، اپرا دیگر محبوبیت پیشین را ندارد و قافیه را تا حد زیادی به رقبایش باخته است.

اپرا مبتنی بر همان موتور اصلی مرورگر کروم است و این، یعنی می‌تواند بسیاری از اکستنشن‌های این مرورگر را اجرا کند. گفتنی است اکستنشنی ویژه برای این مرورگر تولید شده که امکان نصب اکستنشن را از فروشگاه کروم ارائه می‌دهد.

این مرورگر به برخی ویژگی‌های غیرمعمول نظیر Turbo مجهز شده که با فشرده‌سازی صفحات وب در سرورهای اپرا، سرعت بارگذاری و پهنای باند را بهبود می‌بخشد. اپرا ویژگی امنیتی جالبی به نام «برجسته‌سازی دامنه» دارد که قسمت بزرگی از دامنه را مخفی می‌کند تا کاربر بتواند به‌سادگی بفهمد در آن لحظه، در چه سایتی قرار دارد. 

اپرا همچنین از نوار کناری کاربردی بهره‌مند است که گزینه‌های مختلفی در آن گنجانده شده و کاربر می‌تواند به‌سادگی به آن‌ها دسترسی پیدا کند. در این نوار کناری، سرویس‌هایی نظیر واتس‌اپ و فیسبوک مسنجر و تلگرام دردسترس هستند. اپرا نیز همچون کروم و فایرفاکس از قابلیت همگام‌سازی بین دستگاه‌های مختلف پشتیبانی می‌کند.

مایکروسافت اج / Microsoft Edge

مایکروسافت اج (Microsoft Edge)

اج مرورگری نوپا به‌شمار می‌آید که مایکروسافت با تبلیغات بسیار، آن را برای ویندوز جدید خود منتشر کرد. این مرورگر هنوز جای کار دارد؛ اما می‌تواند عملکرد واقعا خوبی از خود به‌جای بگذارد. تعداد اکستنشن‌های اج به‌مرور در‌حال‌رشد است؛ اما هم‌اکنون تنوع بسیار کمی در این زمینه دیده می‌شود.

ویژگی همگام‌سازی اج فقط به سایت‌های محبوب و فهرست مطالعه محدود می‌شود و برخلاف دیگر مرورگرها، با آن سرعت و نظمی که انتظارش را داریم، به‌روزرسانی جدید دریافت نمی‌کند. تمامی این‌ها دست‌به‌دست هم داده‌اند تا نتوانیم جدیدترین جاه‌طلبی مایکروسافت را در بازار مرورگرها، مرورگری عالی به‌شمار بیاوریم. حتی اخیرا شایعاتی در فضای مجازی منتشر شده که مایکروسافت قصد دارد این مرورگر را کنار بگذارد.

مرورگر اج با وجود کم‌و‌کاستی‌هایش،‌ از برخی ویژگی‌های مفیدی بهره‌مند است که می‌تواند برای برخی افراد کاربردی باشد. اج عمیقا با قابلیت‌های نوشتاری ویندوز 10 و همچنین وان‌نوتهمگام‌سازی شده است و این، یعنی کاربر می‌تواند با استفاده از آن به‌سادگی بخشی از صفحه‌ی وب را برش دهد و روی آن متن دل‌خواه خود را بنویسد و در وان‌نوت ذخیره‌اش کند. یکی دیگر از نکات جالب اج، بهره‌مندی آن از دستیار صوتی کورتانا است. کاربر می‌تواند با بهره‌گیری از این دستیار صوتی، به‌سرعت در وب جست‌وجو و قیمت‌های مختلف را مقایسه کند و کارهای دیگری انجام دهد.

ویژگی‌هایی نظیر امکان پین‌ (سنجاق) کردن وبسایت‌ها به نوار وظیفه (تسک‌بار)، جست‌وجوی تمام‌صفحه، مطالعه‌ی فایل‌های PDF، تب‌های جدید به‌فرم MSN.com و ویژگی‌های دیگر، باعث شده‌اند اج نیز مرورگر مناسب و جالبی باشد. یکی از بهترین ویژگی‌های این مرورگر، قابلیت Continue on PC است که به کاربر امکان می‌دهد صفحات وب را از گوشی خود به پی‌سی منتقل کند. 

به‌هنگام انتشار به‌روزرسانی آوریل۲۰۱۸ بود که اج بهبودهای جزئی، اما درخورتوجه به خود دید؛ ازجمله امکان میوت‌ (بی‌صدا) کردن تب‌ها، پرشدن خودکار فرم‌ها (مثل کروم) و منوی تنظیمات به‌روزرسانی‌شده. در به‌روزرسانی‌های جدید اج، مطالعه‌ی کتاب‌های الکترونیکی نیز به کاری لذت‌بخش‌تر تبدیل شده است.

اپرا / Opera

بررسی بنچمارک‌ها

تا اینجای کار، با هریک از مرورگرها آشنا شدیم و دریافتیم هریک چه نکات منفی و مثبتی دارند. از اینجا به‌بعد بهتر است بررسی‌مان را دقیق‌تر کنیم و سری به بنچمارک‌ها بزنیم. به‌منظور تعیین بهترین مرورگر وب سال ۲۰۱۸، از ابزارهای متعددی بهره گرفتیم. 

به‌منظور بررسی JavaScript از بنچمارک‌های JetStream ،Octane 2.0 و SunSpider 1.0.2 استفاده کردیم؛ درضمن بنچمارک‌های WebXPRT 2015 و Speedometer شرایط وب‌گردی عادی کاربر را شبیه‌سازی می‌کنند و از این حیث، می‌توانند ابزار مناسبی برای سنجش عملکرد کلی مرورگر باشند.

در بخش دیگری از بررسی، بیست تب مختلف را در یک پنجره بازکردیم و نگاهی به فضای اشغال‌شده‌ی رم و پردازنده‌ی مرکزی انداختیم تا ببینیم کدام‌یک از مرورگرها عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهند. وقتی تمامی تب‌ها شروع به بارگذاری کردند، ۴۵ ثانیه منتظر ماندیم و فضای اشغال‌شده‌ی رم و پردازنده را بررسی کردیم. 

در سال‌های اخیر، اکثر سازندگان مرورگرهای وب تصمیم گرفته‌اند تأکید بسیار کمتری روی Flashداشته باشند. ازآنجایی‌که Flash کم‌کم دارد به روزهای پایانی عمرش نزدیک می‌شود، تصمیم گرفتیم تغییری در تنظیمات آن ایجاد نکنیم و هریک از مرورگرها را در حالت پیش‌فرض قرار دهیم. علاوه‌براین‌، در آزمایش‌ها‌یمان هیچ اکستنشنی را روی مرورگر نصب نکردیم و تنظیمات آن را در حالت پیش‌فرض قرار دادیم تا بدین‌ترتیب، عملکرد خام وب‌گردی هرکدام را اندازه بگیریم.

در این بررسی، از لپ‌تاپ Aspire E 15-575-33BM  ایسر با سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ هوم و مشخصات سخت‌افزاری نظیر یک ترابایت هارد درایو و چهار گیگابایت رم و پردازنده‌ی Core i3-7100U  اینتل استفاده شده است. درضمن، شرایط اینترنت برای تمامی مرورگرها یکسان بوده است.

بنچمارک JetStream (هرچه بیشتر، بهتر)
ردیفنام مرورگرامتیاز
۱مایکروسافت اج۲۲۹.۱۳
۲گوگل کروم۱۹۶.۱۵
۳اپرا۱۸۴.۴۲
۴موزیلا فایرفاکس۱۶۰.۸۵

در بنچمارک JetStream این مایکروسافت اج بود که توانست با اختلافی نسبتا درخورتوجه، در صدر جدول جای گیرد. در این بنچمارک، امتیاز کسب‌شده‌ی فایرفاکس تا حد زیادی پیش‌بینی‌شدنی بود؛ خصوصا از این‌ حیث که این مرورگر پیش‌تر توانسته بود در همین بنچمارک، امتیاز ۱۲۵.۴۳ را کسب کند. کروم و اپرا به‌ترتیب با امتیازات ۱۹۶.۱۵ و ۱۸۴.۴۲ در رده‌های سوم و چهار جای گرفتند.


بنچمارک SunSpider (هرچه کمتر، بهتر)
ردیفنام مرورگرامتیاز
۱مایکروسافت اج۱۴۰.۷
۲موزیلا فایرفاکس۳۳۰.۴
۳گوگل کروم۳۹۵.۹
۴اپرا۳۹۷.۸

ذکر این نکته حائز اهمیت است که از مدتی پیش،‌ SunSpider به فهرست بنچمارک‌های منسوخ‌شده پیوسته است؛ بااین‌حال نتایج به‌دست‌آمده همگی پیش‌بینی‌پذیر بودند. به اختلاف فاحش بین اج و دیگر مرورگرها دقت کنید. علاوه‌براین، عملکرد فایرفاکس در این زمینه افت کرده و امتیازش از ۲۹۰ (در ماه نوامبر) به ۳۳۰.۴ رسیده است.


بنچمارک Octane 2.0 (هرچه بیشتر، بهتر)
ردیفنام مرورگرامتیاز
۱اپرا۲۲٬۶۴۹
۲گوگل کروم۲۲٬۴۹۹
۳موزیلا فایرفاکس۲۱٬۶۹۲
۴مایکروسافت اج۱۸٬۴۵۴

در بنچمارک Octane 2.0، مرورگر اپرا در صدر جدول ایستاد. دو مرورگر کروم و فایرفاکس نیز پابه‌پای اپرا پیش آمدند و با اختلافی تقریبا اندک به‌ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم جای گرفتند. به‌روزرسانی‌های اخیر مرورگرها در این روند تأثیرِ به‌سزایی داشته‌اند؛ چراکه تا چند ماه پیش، اج صدر جدول را ازآنِ خود کرده بود.


بنچمارک Speedometer (هرچه بیشتر، بهتر)
ردیفنام مرورگرامتیاز
۱گوگل کروم۱۱۰
۲اپرا۱۰۶.۷
۳مایکروسافت اج۵۵.۹
۴موزیلا فایرفاکس۴۱.۸

پس از بررسی بنچمارک‌های نسبتا قدیمی، بهتر است نگاهی به عملکرد مرورگرها در بنچمارک‌های مدرن‌تر نظیر Speedometer بیاندازیم. جایی که کروم و اپرا توانستند در رقابتی نزدیک، به‌ترتیب در رده‌های اول و دوم جای گیرند. اگر به جدول دقت کنید، می‌بینید که اج و فایرفاکس فاصله‌ی زیادی با دو مرورگر دیگر دارند؛ چند ماه پیش هم طی یک‌سری بنچمارک‌گیری، نتایج مشابهی به‌دست آمده بودند، با این تفاوت که اج در جایگاه آخر جدول قرار داشت.


بنچمارک WebXPRT 2015 (هرچه بیشتر، بهتر)
ردیفنام مرورگرامتیاز
۱اپرا۳۳۱
۲گوگل کروم۳۲۶
۳موزیلا فایرفاکس۳۲۵
۴مایکروسافت اج۲۸۸

اعداد به‌دست‌آمده در بنچمارک WebXPRT 2015 برای سه مرورگر اپرا و فایرفاکس و کروم به‌هم نزدیک بودند. این بنچمارک با اجرای برخی اپلیکیشن‌های مبتنی بر وب، از مجموعه‌تصاویر گرفته تا ابزارهای نت‌بردای آنلاین، شرایطی ویژه را برای تعیین عملکرد هر مرورگر شبیه‌سازی می‌کند. این بنچمارک درواقع حکم PCMark دنیای مرورگرها را دارد و یکی از مهم‌ترینِ آن‌ها به‌شمار می‌آید. اینجا اپرا بهترین عملکرد را از خود برجای گذاشت و کروم و فایرفاکس در رقابتی نزدیک، رده‌های دوم و سوم را ازآنِ خود کردند. البته شاید بهتر باشد بگوییم این دو مرورگر مشترکا در رده‌ی دوم جای گرفتند. 


راهنمای استفاده از سوئیچ های سیسکو 2960 (قسمت اول)

سوئیچ های سیسکو 2960 :

سوئیچ های سری 2960 از سری محصولات شرکت سیسکو محسوب شده و به عنوان سوئیچ‌‌های لایه 2 در شبکه مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. هدف از این مقاله آموزش نحوه راه اندازی سوئیچ های 2960 می باشد. روش های مدیریت سوئیچ و روش نصب آن به طور کامل توضیح داده خواهد شد.

مراحل لازم جهت نصب :

این مراحل را دنبال کنید :

1ـ خارج کردن سوئیچ از جعبه به همراه کلیه تجهیزات درون آن.

2ـ جعبه را به هیچ وجه دور نیندازید و آن را برای آینده در انبار نگهداری کنید.

3ـ توجه داشته باشید کلیه لوازم که به طور معمول درون جعبه قرار دارد را دریافت نماید در غیر این صورت با نمایندگی سیسکو و یا شرکتی که از آن خرید را انجام داده اید تماس بگیرید.

تجهیزات مورد نیاز جهت راه اندازی سویئچ های سیسکو 2960 :

1ـ PC

2ـ کابل اترنت Cat5

راهنمای سوئیچ های سیسکو 2960

درون جعبه سوئیچ های 2960 :

راهنمای سوئیچ های سیسکو 2960

راه اندازی Express Setup :

هنگامی که می خواهید برای اولین بار تنظیماتی را روی این سری از سوئیچ ها انجام دهید، برای وارد کردن اطلاعات اولیه IP به Express Setup نیاز دارید. این اقدام سوئیچ را برای اتصال به روتر ها و اینترنت آماده می نماید و بعدا می توانید از طریق همین IP به سوئیچ دسترسی داشته باشید.

مراحل لازم برای راه اندازی Express Setup :

ـ مرحله 1:

اطمینان حاصل کنید هیچ دستگاهی به سوئیچ متصل نیست، زیرا در طول تنظیم اکسپرس، سوئیچ به عنوان یک سرور DHCP عمل می کند. اگر PC شما دارای یک آدرس IP ثابت است باید تنظیمات آن را تغییر داده و به طور موقت از DHCP استفاده نماید.

ـ مرحله 2:

سیم برق AC را به سوئیچ و یک منبع تغذیه AC متصل کنید. در این مرحله انرژی برق وارد دستگاه خواهد شد که حالت LED ها شروع به چشمک زدن می کنند. رفتار LED در هنگام POST (انتقال برق) غیر قابل پیش بینی است و ممکن است متفاوت باشد.

ـ مرحله 3:

صبر کنید تا سوئیچ مرحله پست را کامل کند. این مرحله ممکن است چند دقیقه به طول بیانجامد.

ـ مرحله 4:

چشمک زدن سبز رنگ و سریع SYST LED به معنای کامل شدن مرحله Post می باشد اما هنگامی که مرحله پشت کامل نشود و یا با خطا مواجه شود به صورت ثابت روشن می ماند.

نکته: اشتباهات Post عموماً مهلک هستند. در صورتی که سوئیچ شما نتواند مرحله Post را انجام دهد هر چه سریعتر با شرکت سیسکو و یا نمایندگان آن تماس حاصل نمایید.

ـ مرحله 5:

دکمه Mode را به مدت 3 ثانیه فشار دهید و نگه دارید. هنگامی که تمام LED ها در بالای دکمه Mode سبز شوند،. هنگامی که LED های بالای دکمه Mode شروع به چشمک زدن کردند آن را رها کنید. چشمک زدن چراغ های LED به این معناست که دستگاه قبلاً پیکربندی شده و نمی توان تنظیمات Express Setup را بر روی آن انجام داد.

راهنمای سوئیچ های سیسکو 2960

ـ مرحله 6:

اطمینان حاصل کنید که سوئیچ در حالت تنظیمات اکسپرس تایید شده است و در این حالت تمام LED ها در بالای دکمه Mode ، سبز هستند.( سیستم برق redundant و POE در برخی از مدل ها باقی می مانند)

ـ مرحله 7:

کابل مستقیم Cat5 را به هر پورت اترنت 10/100 یا 10/100/1000 در پنل جلو سوئیچ و پورت Ethernet در کامپیوتر وصل کنید.

راهنمای سوئیچ های سیسکو 2960

ـ مرحله 8:

اطمینان حاصل کنید که LED ها در هر دو پورت اترنت سبز هستند.

ـ مرحله 9:

30 ثانیه صبر کنید.

ـ مرحله 10:

یک مرورگر وب را بر روی رایانه خود راه اندازی کنید. آدرس IP 10.0.0.1 را در مرورگر وب وارد کرده و Enter را بزنید.

راهنمای سوئیچ های سیسکو 2960

ـ مرحله 11:

این اطلاعات را در قسمت تنظیمات شبکه وارد کنید :

1ـ  به صورت پیش فرض در قسمت Management Interface )VLAN ID) عدد 1 موجود می باشد. تنها زمانی آن را تغییر دهید که می خواهید رابط مدیریتی را تغییر داده و از طریق آن سوئیچ را مدیریت کنید و به شما اطلاعات IP اختصاصی می دهد. دامنه VLAN ID از 1 تا 1001 است.

2ـ در قسمت آدرس IP آدرس IP سوئیچ را وارد کنید. در فیلد Subnet Mask IP، روی پیکان کشویی کلیک کنید و Subnet Mask را انتخاب کنید.

3ـ در قسمت Default Gateway، آدرس IP را برای gateway (روتر) وارد کنید.

4ـ رمز عبور خود را در قسمت رمز عبور سوئیچ وارد کنید. رمز عبور می تواند از 1 تا 25 کاراکتر حرفی باشد، می تواند با یک عدد شروع شود، حساس به حروف است، اجازه می دهد بین حروف یا عدد فضای خالی باشد اما توجه داشته باشید در آغاز رمز نباید فضای خالی وجود داشته باشد.

5ـ در کادر تأیید تغییر رمز عبور، رمز عبور خود را مجدداً وارد نمایید.

راهنمای سوئیچ های سیسکو 2960

ـ مرحله 12:

این مرحله اختیاری می باشد شما می توانید اطلاعات تنظیمات اختیاری را وارد کنید یا بعد از آن با استفاده از رابط مدیریت دستگاه وارد شوید:

1ـ در قسمت نام میزبان، یک نام برای سوئیچ وارد کنید. نام میزبان به 31 کاراکتر محدود می شود.

2ـ در قسمت تماس سیستم نام شخص استفاده کننده سوئیچ را وارد نمایید. در قسمت Location سیستم ،موقعیت و سایر اطلاعات را وارد نمایید.

3ـ اگر قصد استفاده از Telnet برای مدیریت سوئیچ خود را دارید، قسمت Telnet را روی enable قرار دهید. اگر دسترسی Telnet را فعال کنید، باید رمز عبور Telnet را وارد کنید.

4ـ در فیلد رمز عبور Telnet، یک رمز عبور را وارد کنید. رمز عبور Telnet می تواند از 1 تا 25 حرف الفبا و عدد باشد، حساس به حروف است، اجازه می دهد فضاهای خالی بین آنها وجود داشته باشد، اما اجازه نمی دهد این فضاهای خالی در اول رمز باشد. در فیلد تأیید رمز عبور Telnet دوباره رمز عبور Telnet را دوباره وارد کنید.

5ـ در قسمت SNMP روی Enable برای فعال کردن پروتکل مدیریت ساده شبکه (SNMP) کلیک کنید.

6ـ زمانی SNMP را فعال کنید که برنامه ریزی جهت CiscoWorks2000 یا یک سیستم مدیریت شبکه مبتنی بر SNMP داشته باشید.

ـ مرحله 13:

برای ذخیره تنظیمات خود روی ارسال کلیک کنید یا برای لغو تنظیمات خود روی لغو کلیک کنید. هنگامی که شما بر روی ارسال کلیک می کنید سوئیچ شما پیکربندی شده و از حالت Express Setup خارج می شود. PC یک پیام هشدار دهنده را نمایش می دهد و سپس با اتصال IP جدید سوئیچ می کند. اگر سوئیچ را با یک آدرس IP که در زیر شبکه از کامپیوتر شخصی سازی شده است تنظیم کنید، اتصال بین کامپیوتر و سوئیچ از بین می رود.

ـ مرحله 14:

سوئیچ را از کامپیوتر خود خارج کرده و به شبکه متصل نمایید.بازخوانی آدرس آی پی کامپیوتر:پس از اتمام نصب اکسپرس، باید آدرس آی پی کامپیوتر را بازخوانی کنید. برای یک آدرس IP اختصاص داده شده به صورت پویا، کامپیوتر را از سوئیچ جدا کنید و دوباره آن را به شبکه وصل کنید. سرور DHCP شبکه یک آدرس IP جدید را به کامپیوتر، اختصاص می دهد.

برای یک آدرس آی پی استاتیک اختصاصی، آن را به آدرس آی پی که قبلا پیکربندی شده تغییر دهید.مدیریت سوئیچ :پس از اتمام Express Setup و نصب سوئیچ در شبکه خود، از تنظیم کننده دستگاه، دستیار شبکه سیسکو یا یکی دیگر از گزینه های مدیریت شده در این بخش برای تنظیم بیشتر استفاده کنید.استفاده از مدیریت دستگاه :ساده ترین راه برای مدیریت سوئیچ با استفاده از مدیر دستگاه است که در حافظه سوئیچ است. این یک رابط کاربری آسان بوده که نظارت و پیکربندی سریع را ارائه می نماید. می توانید از طریق هر مرورگری با مدیران دستگاه در هر نقطه از شبکه خود دسترسی پیدا کنید.

این مراحل را دنبال کنید:

1ـ یک مرورگر وب را روی کامپیوتر راه اندازی کنید.

2ـ آدرس IP سوئیچ را در مرورگر وب وارد کنید و Enter را فشار دهید. صفحه مدیریت دستگاه ظاهر می شود.

3ـ از مدیریت دستگاه برای انجام پیکربندی و نظارت سوئیچ استفاده می شود.

4ـ برای یک پیکربندی پیشرفته تر، سعی کنید از دستیار شبکه سیسکو استفاده نمایید.

منبع: