قالب های فارسی وردپرس 5

این وبلاگ جهت دسترسی آسان شما عزیزان به قالب های برتر وردپرس به صورت فارسی تدوین و راه اندازی شده است.

قالب های فارسی وردپرس 5

این وبلاگ جهت دسترسی آسان شما عزیزان به قالب های برتر وردپرس به صورت فارسی تدوین و راه اندازی شده است.

یک افزونه کاربردی برای مدیریت تب ها در فایرفاکس


 

این روزها وب گردی کاربران همراه با یک معضل اساسی است و آن مدیریت تب های فراوانی که معمولا در یک صفحه مرورگر باز می شوند. این معضل به ویژه در مرورگر فایرفاکس به دلیل نوع چینش تب ها خود را بیش از همه نشان می دهد؛ اما خوشبختانه افزونه های خوبی برای این موضوع و مدیریت تب ها در فایرفاکس وجود دارد.

 

تب ها در حالت کلی در اغلب مرورگرها تقریبا به یک شکل نمایش داده می شود. با کمی تفاوت نسبت به مرورگر کروم، چینش تب ها در فایرفاکس می تواند کمی برای کاربرانی که عادت به باز کردن چندین تب به شکل همزمان دارند، دردسرساز باشد، از این روی، برخی افزونه ها برای مدیریت این موضوع ضروری هستند.

 

افزونه Tree-Style Tab افزونه ای است که نوار تب ها در فایر فاکس را به یک نوار عمودی با چینش درختی تبدیل می کند؛ شبیه آن چه در نمای درختی Explorer ویندوز سراغ دارید.

 

مرورگر فایرفاکس, نصب افزونه

آشنایی با افزونه های مفید در فایرفاکس

 

برای نصب این افزونه به این آدرس مراجعه و آن را به فایرفاکس اضافه کنید.

 /https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/tree-style-tab

 

مدیریت تب ها در فایرفاکس, وب گردی


بعد از نصب افزونه، باید مرورگر خود را دوباره راه اندازی کنید که بعد از این، تفاوت را به شکلی اساسی احساس میک نید. این افزونه از تنظیمات بسیار خوبی برخوردار است که بعد از راه اندازی مجدد مرورگر با صفحه آن روبه رو می شوید. در تب اول، تنظیمات یعنی تب Appearance می توانید نحوه نمایش و جایگاه نوار دختی تب ها را تعیین کنید. همچنین امکان تعیین پوسته نمایش نوار تب برای کاربر موجود است.

 

مرورگر فایرفاکس, نصب افزونه

افزونه Tree-Style Tab افزونه ای است که نوار تب ها در فایر فاکس را به یک نوار عمودی تبدیل می کند.

 

تب Menu مجموعه عملکردهای کلیک راست ماوس بر نوار تب را برای کاربر تعیین می کند. در اینجا می توانید گزینه های مورد نظر خود را به منوی کلیک راست اضافه یا از آن حذف کنید.

 

نصب افزونه, افزونه های اینترنتی

 

در تب New Tab نحوه مدیریت باز شدن تب های جدید برای کاربر تعیین می شود و در تب Auto Hide نیز چگونگی نمایش نوار تب ها و حالت مخفی شدن آن را می توانید تعیین کنید.

 

این افزونه در هنگام عملکرد مدیریت بسیار خوبی را بر تب ها اعمال میکند و بایا نکه در آغاز کار شاید کمی با فضای جدید مرورگر خود با نصب آن احساس غریبگی داشته باشید، پس از عادت کردن به فضای جدید، می توانید فواید استفاده از این افزونه را درک کنید. این افزونه یک رهیافت جدید به مدیریت تب ها در فایرفاکس است که خلاقیت و انعطاف را در اختیار کاربران قرار می دهد.


 

فکر نمی‌کنم بتوان این روزها کسی را پیدا کرد که اهل فن‌آوری باشد و در شبکه‌های اجتماعی عضو نباشد. حتی آن‌هایی هم که علاقه‌ای به فن‌آوری ندارند، دستی در شبکه‌های اجتماعی دارند. شاید با آمدن شبکه‌هایی چون تلگرام و غیره، فیس‌بوک دیگر حال و هوای قبل را نداشته باشد، اما هنوز هم می‌توان آن را کامل‌ترین شبکه اجتماعی موجود نامید. جایی که تقریبا می‌توان هر محتوایی را با دیگر دوستان به اشتراک گذاشت.

 

البته هر چقدر هم که در زمینه استفاده از فیس‌بوک مهارت داشته باشیم، هنوز هم ویژگی‌ها و ترفندهای نهفته‌ای هستند که با دانستن‌شان می‌توانیم بهره بیشتری از این شبکه اجتماعی ببریم. با ما همراه باشید تا با هم به اعماق فیس‌بوک سفر کنیم و به قول معروف ته و توی این شبکه اجتماعی را در بی‌آوریم.

 

تایم لاین فیس بوک, فیسبوک فارسی

آموزش ترفندهای کاربردی فیس بوک

 

1-قرار دادن دوستان در گروه‌های مشخص
جدا کردن دوستان شاید کار جالبی نباشد، اما خب برای مواقع خاصی بکار می‌آید. برای قرار دادن دوستان در گروه‌های مختلف، روی Friends در نوار سمت چپ نیوزفید کلیک کنید و از صفحه باز شده Create List را انتخاب کنید. با اینکار می‌توانید از این پس با باز کردن منوی قرار گرفته زیر باکس وضعیت، افرادی را که دوست دارید پست به اشتراک گذاشته شده را ببینند، برگزینید.

 

2-دریافت نوتیفیکیشن از افراد خاص
مشخصا همه ما در فیس‌بوک افرادی را در لیست دوستان داریم که برایمان اهمیت بیشتری دارند، پس ترجیح می‌دهیم اگر قرار است نوتیفیکیشنی دریافت کنیم از این افراد باشد. برای این‌کار به تایم لاین کسی که دوست دارید بروید، روی منوی قرار گرفته در سمت راست تصویر کاور کلیک کنید و گزینه Get Notifications را برگزینید. از این پس هر کاری که این فرد خاص در فیس‌بوک انجام دهد، نوتیفیکیشنش را دریافت خواهید کرد.

 

3- چک کردن فیس‌بوک بدون باز کردن صفحه این شبکه
گاهی وقت‌ها می‌شود که اصلا حوصله چک کردن تایم لاین و نوتیفیکیشن‌هایی را که برایمان آمده است، نداریم و می‌خواهیم فقط آنهایی را که به ما مربوط می‌شود، ببینیم. برای این‌کار به بخش تنظیمات فیس‌بوک بروید و بخش Notifications را انتخاب کنید. از این قسمت می‌توانید انواع نوتیفیکیشن‌هایی را که می‌خواهید دریافت کنید، انتخاب کرده و آن‌ها را از طریق ایمیل‌تان ببینید.

 

4- رویت رویدادهای فیس‌بوکی در تقویم‌های دیگر
احتمالا تعداد رویداد‌هایی که عضوش هستید در فیس‌بوک به حدی رسیده است که زمان کافی برای بررسی آن‌ها ندارید. اگر می‌خواهید این رویدادها را در تقویم‌هایی که بیشتر در دسترستان است، مثل تقویم‌های گوگل، اپل یا مایکروسافت ببینید، تنها کافی‌ست کاری که می‌گوییم انجام دهید. از سمت چپ نیوز فید به بخش Events وارد شوید. در اینجا لینک‌های رویدادهای پیش رو را خواهید دید و می‌توانید لینک‌های مربوطه را به تقویم‌های دیگر پیوند دهید.

 

فیسبوک, ترفندهای فیسبوک

 

5-ذخیره لینک‌های نیوز فید
وقتی می‌بینید که زمان کافی برای خواندن تمام پستهای فیس‌بوک ندارید، می‌توانید خیلی راحت آن‌ها را ذخیره کرده و برای زمانی نگه دارید که فرصت خواندنشان را پیدا می‌کنید. برای این‌کار چه در دسکتاپ و چه در موبایل روی فلش کوچک کنار پست کلیک و گزینه Save for later را انتخاب کنید. بعدها می‌توانید از طریق گزینه Saved که در کنار نیوز فید پدیدار می‌شود، به لینک‌های ذخیره شده دسترسی پیدا کنید.

 

6- قرار دادن ویدئو به‌جای عکس پروفایل
یکی از جدیدترین ویژگی‌های اضافه شده به فیس‌بوک قرار دادن تصاویر متحرک به جای عکس پروفایل است. البته این ویژگی فعلا فقط برای برنامه فیس‌بوک iOS قابل دسترس است. کاربر می‌تواند یک ویدئوی 7 ثانیه‌ای گرفته و روی عکس پروفایلش قرار دهد.

 

7- ویرایش عکس‌ها پیش از پست کردن آن‌ها
اخیرا کاربران فیس‌بوک می‌توانند پیش از ارسال هر عکسی روی نیوز فید در دو برنامه ویژه اندروید و iOS، تصاویر خودشان را با دودل و از طریق دکمه Edit تغییر دهند و روی آن‌ها هر شکلی که دلشان می‌خواهد، بکشند.

 

8- عدم اجازه به تگ کردن
اگر دل‌تان نمی‌خواهد در عکس‌هایی که دوستانتان به اشتراک می‌گذارند تگ شوید، می‌توانید این امکان را از آن‌ها بگیرید. به تایم لاین بروید و بخش Tagging را در تنظیمات فیس‌بوک بی‌یابید و از آنجا تنظیمات تگ شدن را تغییر دهید. ازاین پس هر زمان که از طریق یکی از دوستانتان تگ شدید، فیس‌بوک برایتان نوتیفیکیشن می‌فرستد و اجازه شما را می‌خواهد.

 

تایم لاین فیس بوک, فیسبوک فارسی

ویرایش عکس‌ها پیش از پست کردن آن‌ها در فیس بوک

 

9- پیدا کردن مکان‌های جالب در اطراف محلی که هستید
فیس‌بوک فقط مکانی برای به اشتراک گذاری احساسات و علایق‌تان نیست. از طریق برنامه این شبکه اجتماعی روی موبایل می‌توانید با انتخاب گزینه Nearby Places، از مکان‌های جالب اطرافتان مطلع شوید. مکانهایی مثل کافی شاپ‌ها، رستوران‌ها و غیره. این ویژگی در سفر به جاهایی که تا به‌حال نرفته‌اید، واقعا به کار می‌آید.

 

10- مرور تاریخچه دوستی‌ها
اگر به تایم لاین یکی از دوستان بروید و روی دکمه منو که سه نقطه افقی زیر کاور است کلیک کنید و گزینه See Friendship را انتخاب کنید، می‌توانید مروری بر دوستی‌اتان با آن فرد خاص داشته باشید. در این قسمت عکس‌ها، پست‌ها، و مواردی که در آن‌ها تگ شده‌اید به نمایش در می‌آید.

این روزها کاربران بسیاری از نرم‌افزار تلگرام استفاده می‌کنند و یکی از امکاناتی که این برنامه در اختیار کاربران قرار می‌دهد، قابلیت نصب روی دستگاه‌های مختلف اعم از تلفن همراه، تبلت و رایانه است.

 

چنانچه شما نیز از این قابلیت بهره‌مند شده باشید، می‌دانید که برای فعال‌سازی نرم‌افزار تلگرام روی هر دستگاه جدید نیازمند وارد کردن پین‌کدی خواهید بود که به تلفن همراه شما ارسال می‌شود. ارسال پین‌کد برای فعال‌سازی تلگرام روی دیگر دستگاه‌ها از مواردی است که برای حفظ امنیت کاربران به‌کار برده می‌شود، اما این روش نیز ممکن است مورد سوءاستفاده قرار گیرد؛ زیرا به‌عنوان مثال یک کاربر با اجرای مراحل فعال‌سازی در تلفن همراه خود می‌تواند با کمتر از ده ثانیه دسترسی داشتن به تلفن همراه شما، پین‌کد فعال‌سازی را درخواست کرده و پس از مشاهده، آن را در دستگاه خود وارد ساخته و پین‌کد دریافتی را نیز از روی دستگاه شما حذف کند. در این شرایط بدون آن‌که متوجه شده باشید یک کپی از همه محتوای به‌نمایش درآمده برای شما برای آن فرد نیز قابل مشاهده است.

 

برای جلوگیری از این موارد و افزایش ضریب ایمنی در نرم‌افزار تلگرام قابلیتی طراحی شده است که با کمک آن می‌توانید تائید هویت دو مرحله‌ای را فعال کنید. با فعال شدن این قابلیت هنگام فعال‌سازی هر یک از دستگاه‌های جدید علاوه بر پین‌کد، ‌باید رمز عبوری که برای این شرایط مشخص ساخته‌اید نیز وارد شود. در این شرایط دسترسی به تلفن همراه شما و پین‌کد نیز کافی نیست و می‌توانید مطمئن شوید هیچ فردی به‌جز خود شما نمی‌تواند تلگرام را روی دستگاه‌های دیگر فعال کند.

 

 نرم فزار پیام رسان, تبلت

 

در تلفن همراه و تبلت:
1ـ نرم‌افزار تلگرام را اجرا کنید.

 

2ـ روی منوی اصلی که با آیکون همبرگری به‌نمایش درآمده است فشار داده و گزینه Settings را انتخاب کنید.

 

3ـ به بخش Privacy and Security وارد شده و روی Two-Step Verification فشار دهید.

 

4ـ روی گزینه Set Additional password فشار داده و رمز عبور دلخواه خود را دو مرتبه وارد کنید. در ادامه یک عبارت برای به‌خاطر آوردن رمز را نیز وارد کرده و در پایان آدرس ایمیل خود را برای بازیابی رمز فراموش شده وارد کنید.

 

5 ـ به ایمیل خود مراجعه کرده و روی لینک ارسال شده به ایمیل کلیک کنید تا عملیات فعال‌سازی با موفقیت انجام شود.

 

در رایانه:
1ـ از نوار ابزار روی Settings کلیک کنید.

 

2ـ روی گزینه Enable Two-Step Verification کلیک کنید.

 

3ـ رمز عبور دلخواه خود را دو مرتبه وارد کنید، عبارت مورد نظر برای به‌خاطر آوردن رمز عبور و ایمیل دلخواه برای بازیابی رمز فراموش شده را نیز وارد کرده و روی Save کلیک کنید.

 

4 ـ صندوق دریافت‌های ایمیل خود را بررسی کرده و روی لینک ارسال شده از طرف تلگرام کلیک کنید تا عملیات فعال‌سازی با موفقیت به پایان برسد.

نرم‌افزار جیمیل در سیستم‌عامل آی‌او‌اس به شما این امکان را می‌دهد تا حساب‌های کاربری جیمیل خود را در آن وارد کرده و هنگام دریافت ایمیل‌های جدید، توسط هشدارهای ارائه شده از آنها مطلع شوید.

 

نمایش هشدار هنگام دریافت ایمیل‌های جدید برای بسیاری از کاربران مفید بوده و موجب می‌شود در کوتاه‌ترین زمان از محتوای ایمیل دریافتی اطلاع یافته و در سریع‌ترین زمان پاسخ را ارائه کنند، اما گاهی برخی کاربران چند حساب کاربری (به‌عنوان مثال ایمیل شخصی، شرکتی و ایمیلی برای عضویت در سایت‌های مختلف) را در این نرم‌افزار قرار داده‌اند و قصد دارند فقط ایمیل‌های دریافتی یک حساب را به‌سرعت مشاهده کنند. همچنین سرویس جیمیل قابلیتی دارد که ایمیل‌های شما را در تب‌های مختلف دسته‌بندی می‌کند.

 

به‌وسیله این قابلیت برخی ایمیل‌ها جزو ایمیل‌های مهم به‌شمار می‌روند و در تب Primary و برخی دیگر نیز در تب‌های Social و Promotion قرار می‌گیرند و ایمیل‌های اطلاع‌رسانی، تبلیغاتی و... به‌شمار می‌روند. اگر نمایش هشدار هنگام دریافت ایمیل در همه حساب‌های کاربری برای شما اذیت‌کننده است و دوست دارید هشدارهای به‌نمایش درآمده از سوی نرم‌افزار جیمیل در آی‌او‌اس به یک حساب کاربری جیمیل محدود باشد و فقط هنگام دریافت ایمیل‌ها در تب primary این هشدارها نمایش داده شود، می‌توانید از روش زیر کمک بگیرید:

 

1ـ از فهرست برنامه‌ها در آیفون یا آیپد خود روی Gmail فشار داده و با فشار روی آیکون همبرگری منو (بالا سمت چپ) آن را باز کنید.

 

2ـ روی آدرس ایمیل خود فشار داده و در ادامه حساب کاربری اصلی خود را انتخاب کرده و از بالا سمت راست روی آیکون تنظیمات که به شکل یک چرخ‌دنده است‌، فشار دهید.

 

3ـ اکنون صفحه تنظیمات حساب کاربری انتخاب شده برای شما به‌نمایش درآمده است. در این بخش سه انتخاب برای نمایش هشدارها در اختیار شما قرار گرفته که عبارت است از:
All New Mail: هشدار هنگام دریافت هر ایمیل جدید
Primary Only: هشدار هنگام دریافت ایمیل در تب Primary
None: فاقد هشدار

در این مرحله باید گزینه دوم یعنی Primary Only را انتخاب کنید تا ایمیل‌های جدید دریافتی در تب Primary در این حساب کاربری، به‌صورت هشدار برای شما نمایش داده شود.

 

4ـ مرحله 3 را برای دیگر حساب‌های کاربری که تمایل ندارید هشدار دریافت ایمیل برای آنها نمایش داده شود تکرار کرده و گزینه None را در تنظیمات هرکدام انتخاب کنید.

 

5ـ از حالا به بعد هشدار دریافت ایمیل جدید هنگامی برای شما نمایش داده می‌شود که ایمیل‌ جدید به حساب کاربری اصلی شما ارسال شده باشد و در تب Primary نیز قرار گرفته باشد.

 

نکته1: چنانچه قصد دارید به‌طور کامل هشدار دریافت ایمیل در نرم‌افزار جیمیل را غیرفعال کنید کافی است از فهرست برنامه‌ها روی Settings فشار داده، به بخش Notifications مراجعه کنید و پس از فشار گزینه Gmail کلید مقابل گزینه Allow Notifications را به حالت غیرفعال تغییر دهید.

 

نکته2: در تنظیمات Notifications نرم‌افزار جیمیل می‌توانید تعداد ایمیل‌های اخیر که پیش‌نمایشی از آنها نمایش داده می‌شود، صدای هشدار دریافت ایمیل جدید، نمایش یا عدم نمایش تعداد ایمیل‌های جدید روی آیکون برنامه در فهرست برنامه‌ها و نمایش یا عدم نمایش محتوای ایمیل‌های جدید در صفحه قفل دستگاه را نیز مشخص کنید. همچنین می‌توانید در بخش Alert Style نوع اطلاع‌رسانی دریافت ایمیل جدید را به حالت Banner تغییر دهید تا هنگام نمایش هشدار دریافت ایمیل جدید، نیازمند انتخاب گزینه‌های اضافه برای حذف پنجره هشدار نباشید


 

اگر شما برای کارتان یا امور تحصیلی به طور روزمره از اینترنت استفاده می‌کنید، بهره وری از اصول کلیدی موفقیت شما خواهد بود. جهت بهینه سازی امور تحت وب بهترین افزونه‌های فایرفاکس را به کار بگیرید تا کارهایتان سریع‌تر، آسان‌تر و کاراتر انجام پذیرند.

 

افزونه‌های فایرفاکس , موتور جستجوی گوگل

معرفی بهترین افزونه‌های فایرفاکس

 

طرح بندی کاشی‌ها را برای زبانه‌هایتان امتحان کنید
اگر شما اغلب از چند زبانه استفاده می‌کنید و در بیشتر مواقع بین آن‌ها جابه‌جا می‌شوید، احتمالا اگر به جای ردیف کردن، آن‌ها را کاشی چینی کنید بهره‌وری بهتری خواهید داشت. افزونه Tile Tabs این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد تا زبانه‌ها را در یک صفحه منفرد از طریق تقسیم صفحه نمایش مشاهده کنید. این ابزار به خصوص جهت مقایسه محتویات دو سایت یا کپی کردن اطلاعات از یک سایت به دیگری بسیار به کار می‌آید. شما می‌توانید انتخاب کنید که دو، سه، چهار یا همه زبانه‌ها را در ترتیب متنوعی از چینش، هرکدام به همراه نوار هدایت خود، داشته باشید.

 

از ویژگی‌های برجسته چینش کاشی مانند‌ زبانه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
 همسان ‌سازی هدایت به شما این اجازه را می‌دهد که همه کاشی‌ها و زبانه‌ها را به صورت هم‌زمان جابه‌جا کنید.


 نحوه چینش می تواند به ترتیب متفاوت افقی، عمودی و شبکه‌ای باشد و در نتیجه می تواند به شما انعطاف بالایی در مشاهده محتویات دهد.


 منوهای شخصی سازی شده شما را قادر می‌سازند تنها طرح‌ها و الگوهایی را ببینید که بیشتر از آن‌ها استفاده می‌کنید.


 میان‌برهای صفحه کلید برای نحوه چینش، جابه‌جایی زبانه‌ها و ایجاد زبانه‌های جدید به شما امکان می‌دهند چینش کاشی مانند زبانه‌هایتان را به سرعت انجام دهید.

 

 نحوه جداسازی زبانه‌ها‌، پوسته ها، مرزهای کاشی‌ها همگی قابل تنظیم هستند و باعث می‌شوند شما آن طور که می‌خواهید کاشی‌ها را ببینید.

 

Tile Tabs افزونه ای عالی برای کسانی است که بیشتر از یک زبانه را مورد استفاده قرار می‌دهند

 

ترفندهای اینترنتی , مرورگرهای اینترنتی

 

میان‌برهای تقویت شده را به جستجوها اضافه کنید
نظرتان در مورد ساده‌تر کردن جستجو چیست؟ SME – Search Made Easy به شما اجازه می‌دهد بر روی هر لغتی در یک صفحه وب کلیک کنید و از منو زمینه، گزینه جستجو را انتخاب نمایید. این قابلیت اگر که شما می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد لغتی خاص بیابید یا فیلمی مرتبط با آن لغت را از YouTube ببینید، می تواند به دردبه‌خور باشد. با این افزونه، به جای باز کردن زبانه‌ای جدید و جستجو، تنها نیاز است دوبار کلیک کنید.

 

تنظیمات افزونه به شما اجازه می‌دهد تا موتور جستجوی پیش فرضتان و سایت‌هایی را که دوست دارید در منوی زمینه ظاهر شوند، را انتخاب کنید. شما همچنین می‌توانید برای هر عملکرد یک میان‌بر ویژه تعریف کنید یا سایت‌های مورد علاقه خودتان را به لیست اضافه کنید. نتایج جستجو برای راحتی شما می توانند در زبانه‌ای جدید یا صفحه‌ای جدید باز شوند.
SME – Search Made Easy جستجو را برای شما ساده‌تر می‌کند

 

ترفندهای اینترنتی , مرورگرهای اینترنتی

افزونه ای برای ساده‌تر کردن جستجو در مرورگر فایرفاکس

 

زبانه ای جدید پر از بوکمارک داشته باشید
اگر می‌خواهید باز کردن بوکمارک‌ها برایتان خیلی ساده‌ای باشد، می‌توانید از افزونه Bookmark Tab استفاده کنید تا هر وقت زبانه‌ای جدید باز می‌کنید، بوکمارک‌های شما را باز کند. این افزونه به شما امکان می‌دهد به سادگی و سرعت به هر جایی که می‌خواهید از طریق بوکمارک‌هایتان در نوار ابزار، منو و... بروید. همچنین می‌توانید جعبه جستجویی در بالای لیست بوکمارهایتان داشته باشید، پوشه‌های بازشده را نشان‌دار ببینید، همه بوکمارک‌ها را درون پوشه هایشان داشته باشید یا قابلیت دید کلی را خاموش کنید. همچنین در صورتی که تمایل دارید نمایشی شخصی سازی شده از بوکمارک‌ها داشته باشید می‌توانید شیوه نمایش را نیز تغییر دهید.

 

افزونه Bookmark Tab مانند میان‌بر زیبایی است که می‌توانید با استفاده از آن به نحوی کارا بوکمارک‎‌ها را در یک زبانه جدید باز کنید

 

ترفندهای اینترنتی , مرورگرهای اینترنتی

 

کارآیی بیشتری را برای دکمه خانه فایرفاکس تعریف نمایید
فایرفاکس افزونه به‌ درد بخوری به نام UsableHomeButton دارد که هدف ساده‌ای را دنبال می‌کند. ‌این افزونه دکمه خانه فایرفاکس را به هر وب‌سایتی که شما اکنون مشاهده می‌کنید لینک می‌کند. در نتیجه، با کلیک بر روی دکمه خانه فایرفاکس شما به صفحه اصلی سایتی که در حال مشاهده آن هستید، هدایت می‌شوید. چرا؟ سایت‌های بسیاری هستند که امکان بازگشت به صفحه اصلی آن‌ها چندان راحت نیست. سایت‌هایی که انتقال ساده را برای کاربر تسهیل می‌کنند که مشکلی ندارند؛ اما گاهی اوقات برای شما مقدور نیست که به مسیر اولیه‌تان در صفحه اصلی سایت بازگردید. در چنین اوقاتی این افزونه ساده می‌تواند بسیار مفید واقع شود.

 

همچنین توسط این افزونه یک منوی زمینه به دکمه خانه در فایرفاکس شما افزوده می‌شود. یک ویژگی خوب منو زمینه امکان «فراموشی» صفحه یا سایت جاری است که با استفاده از آن سایت یا صفحه موردنظر از تاریخچه مرورگر شما پاک می‌شود. اگر شما بر روی forget about the site کلیک نمایید هر کوکی مربوط به آن نیز پاک خواهد شد. همچنین می‌توانید زبانه جاری را خالی سازید یا مستقیما به صفحه آغاز که در تنظیمات فایرفاکس تعریف کرده‌اید، بروید.

 

به وسیله UsableHomeButton شما دیگر هیچ ‌گاه راه بازگشت خود به صفحه اصلی یک سایت را گم نمی‌کنید.

 

ترفندهای اینترنتی , مرورگرهای اینترنتی

 

کدام یک از این افزونه‌ها بیشتر سبب بهره ‌وری و کارآیی شما می‌شوند؟
چه شما بخواهید وبسایت‌ها را مقایسه کنید، چه به دنبال میان‌برها باشید؛ این عناوین مطمئنا می‌توانند برای شما مفید واقع شوند. اما، افزونه‌های بسیار دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند در مسیرهای متفاوتی برای ما مفید باشند.

اخیراً تلگرام قابلیت ساخت کانال را اضافه کرده است که مزیت هایی را نسبت به گروه دارد و نام آن را کانال گذاشته است. برای استفاده از این قابلیت باید تلگرام تان به روز باشد. کانال ویژگی های خوبی دارد که هر وب سایت، شرکت و… می تواند خبرنامه ای داشته باشد که مدیریت آن به شدت آسان تر از گروه تلگرامی است.

 

کاربران عضو آن می شوند ولی نمی توانند پیامی برای سایر افراد ارسال کنند چرا که فقط مدیران این دسترسی را دارند که برای تمامی اعضا مطلب بفرستند. کانال یک مسیر یک طرفه است و کاربران فقط پیام های شما را می خوانند پس برای مخاطب ماندن باید بهترین پیام ها را برای شان بفرستید.

 

ویژگی های کانال در تلگرام:
۱- چند مدیره بودن: افزودن مدیر به گروه تلگرام امکان پذیر نیست ولی برای کانال می توانید مدیر اضافه کنید.


۲- قابلیت حذف پیام: در گروه پیام ارسالی به هیچ وجه حذف نمی شود ولی در کانال مدیر می تواند پیام را هم حذف کند.


۳- تعداد مشاهده: چند نفر مطلب ارسالی شما را خوانده اند؟ در گروه این قابلیت وجود ندارد ولی در کانال تلگرام تعداد خواندن پیام ها نمایش داده می شود آن هم برای تک تک اعضا


۴- لینک عمومی و منحصر به فرد: شما می توانید کانالی داشته باشید که عمومی باشد و مخاطبین عمومی برای خود جذب کنید.


۵-پیغام آزاردهنده عضویت و ترک گروه وجود ندارد: در کانال، اگر کسی خارج شود یا بپیوندد هیچ پیامی برای سایر افراد نمی رود و این گونه مزاحمت نسبی کمتری هم دارد.

 

۶-غیر قابل مشاهده بودن اعضا: اعضا نمی توانند اعضای دیگر را ببینند! چیزی که در گروه خیلی ها را آزار می داد؛ در کانال فقط مدیریت می تواند اعضا را ببیند.

 

آموزش ساخت کانال تلگرام:
در ابتدا آموزش باید به این نکته اشاره کنیم برای ساخت کانال تگرام باید از نسخه های جدید و آپدیت شده استفاده کنید.در صورتی که با پیغام Sorry, I’m not a real bot, they just made me for backward compatibility. I can’t really answer any questions ربات یا بوت تلگرام مواجه شدید یا گزینه ای به اسم Channel در تلگرام مشاهده نمیکنید تنها کافیست تلگرام کامپیوتر و موبایل خود را آپدیت کنید.

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 آموزش کامل تصویری و قدم به قدم ساخت کانال تلگرام

 

برای ساختن کانال ابتدا از منوی بالای صفحه گزینه More را انتخاب کرده تا منوی سمت چپ صفحه نمایان شود سپس New Channel را انخاب کنید

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

گزینه Create Channel را برگزینید سپس در صفحه جدید برای کانال خود تصویر و نامی تعیین کنید و در صورت تمایل در قسمت Description توضیحات مورد نیاز برای کانال را بنویسید و تیک بالای صفحه را تپ کنید.

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

در قسمت بعدی تلگرام دو گزینه Public Channel و Private Channel به شما نشان میدهد که گزینه اول برای ساخت کانال عمومی و گزینه دوم برای ایجاد کانال خصوصی (مثل ساخت گروه تلگرام بدون امکان ارسال پست و نظر دادن) است.

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

 Public Channel برای کسانی مناسب است که میخواهند کانالشان برای عموم مردم دیده شود و تمامی کاربران تلگرام بتوانند به آن ورود و از آن بهره ببرند که در صورت انتخاب این گزینه کاربران میتوانند با تایپ نام کانال شما در قسمت Search (طریقه جستجو از طریق آیدی را در بخش ترفندهای مخفی تلگرام توضیح دادیم) تلگرام آن را بیابند. همچنین میتوانید در قسمت Link برای کانالتان یک آدرس مشخص کنید که آن را برای همه اعضای تلگرام ارسال و افراد را به کانال خود دعوت کنید.
 Private Channel برای کسانیست که میخواهند کانالشان خصوصی و مخفی باشد و برای عموم دیده نشود و تنها راه اضافه کردن افراد خارج از لیست مخاطبین  آدرسی باشد که در قسمت Link به شما از طرف تلگرام داده میشود.

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

پس از انتخاب گزینه مورد نظر تیک بالای صفحه را تپ کنید

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

در قسمت بعد تلگرام از شما میخواهد که برای شروع افرادی را از لیست مخاطبین (Contacts) خود به کانال خود اضافه کنید پس از تعیین ،تیک بالای صفحه را بزنید.

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

خب تمام شد! اکنون کانال شما ساخته شده و میتوانید برای کاربران (کانتکت ها ،اعضای گروه ها و.. ) مطالب و فایل های مورد نظرتان را ارسال کنید.

 

در ادامه ترفند ها و تنظیمات مربوط به مدیریت کانال را آموزش میدهیم.
اضافه کردن افراد جدید به لیست کانال در تلگرام ( How to Add Member from Telegram Channel)

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

یک راه ساده برای افزایش عضو های (Members) کانال اضافه کردن مخاطبین جدید به آن است، برای این کار ابتدا سه نقطه بالای صفحه را انتخاب کنید و Change info را برگزینید.

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

سپس Members را از لیست موجود تعیین و Add member را از صفحه جدید برگزینید تا بتوانیید افراد مورد نظز را از لیست مخاطبینتان به کانال اضافه کنید.


حذف کاربران از کانال در تلگرام ( How to Delete Member from Telegram Channel)

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

مواقعی پیش می آید که میخواهید کاربر یا کاربرانی را از کانال خود حذف کنید تا دیگر قادر به دیدن مطالب شما نباشند، برای اینکار مراحل گفته شده در قسمت قبلی برای رسیدن به قسمت Members را طی کنید تا صفحه بالایی باز شود سپس برای حذف کاربران بر روی نام آن انگشت خود را چند ثانیه نگه دارید که Remove from channel ظاهر شود تا با انتخاب آن کاربر حذف شود.


اضافه کردن مدیر به کانال در تلگرام ( Add Admin to Telegram Channel)
برای زمانی که میخواهید اشخاص دیگر نیز بتوانند در کانال شما مطالبی را با کاربران کانال به اشتراک بگذارند مراحل زیرین را طی کنید.

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

ابتدا مراحل گفته شده در قسمت  اضافه کردن افراد جدید به لیست کانال در تلگرام را طی کنید تا صفحه مربوط به گزینه Change info باز شود.

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

سپس Administrators را از لیست برگزینید و Add Administrators را از صفحه جدید تعیین کنید تا بتوانیید شخص مورد نظر (مدیر جدید) را از لیست مخاطبینتان به بخش مدیران کانال اضافه کنید.


حذف مدیر از کانال در تلگرام ( Delete Admin to Telegram Channel)
برای حذف مدیری از لیست مدیران مراحل زیرین را طی کنید

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

در ابتدا مراحل گفته شده در قسمت قبلی برای رسیدن به قسمت Administrators را طی کنید تا صفحه بالایی باز شود سپس برای حذف مدیر مورد نظر انگشت خود را چند ثانیه بر روی آن نگه دارید که Remove ظاهر گردد تا با انتخاب آن کاربر حذف شود.


ایجاد تغییرات و ویرایش کانال تلگرام ( Edit Telegram Channel)

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

برای ورود به قسمت تغییرات بر روی نام کانال در صفحه اصلی کانال تپ کنید سپس سه نقطه بالای صفحه را برگزینید و Edit را انتخاب کنید

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

در صفحه باز شده میتوانید نام ، تصویر و متن توضیحات کانال را تغییر دهید همچنین قادر هستید آدرس کانال خود را عوض کنید.

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

نکته: برای عوض کردن آدرس بر روی آدرس فعلی کانال تپ کنید

 

حذف کانال در تلگرام ( Delete Telegram Channel)
توضیحات گفته شده برای رسیدن به قسمت تنظیمات را طی کنید تا صفحه مربوط به Edit باز شود سپس Delete Channel را انتخاب کنید تا کانال شما از تلگرام حذف شود.

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

قطع کردن صدای اخطار اعلان و پست های یک کانال تلگرام ( Mute Notification in Telegram Channel)

ممکن است در کانال های زیادی عضو شوید و پیغام ها و اعلان های متوالی آنها (Notification) شما را اذیت کند،برای قطع کدن صدا و هشدار انتشار پست و مطلب یک کانال تنها کافیست در کانال مربوطه بر روی دکمه Mute کلیک کنید.

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

اشتراک گذاری مطالب کانال تلگرام با دیگران ( Share Content of Telegram Channel)
برای اشتراک گذاری مطلبی از کانال تلگرام فعلا تنها راهی که تلگرام برای اینکار در نظر گرفته است فوروارد (Forward) کردن مطلب برای دیگران است.با استفاده از این قابلیت که شبیه دکمه Share فیس بوک و.. می ماند میتوانید مطلب یک کانال را با گروه یا یک شخص به اشتراک بگذارید.

 

آشنایی با ویژگی های کانال تلگرام, ترفندهای اینترنتی

 

برای اینکار در کانال مطلب خود را انتخاب و بر روی آن کلیک راست یا Hold (در موبایل چند ثانیه پست را انتخاب نمایید)کنید و سپس گزینه Forward Message را انتخاب و از لیست مخاطبین خود فرد یا گروه مورد نظر را جهت اشتراک گذاری مطلب انتخاب کنید.

 

نکات :
در صورتی که هنگام متصل شدن به کانال (Join Channel) با پیغامی مثل Sorry This Channel Not Accessible روبرو شدید کانال یکبار از روی Public به Private و سپس مجددا به Public تغییر دهید و اعضا را به وسیله لینک به کانال دعوت کنید.


برای قرار دادن پست هایی در کانال که زیر عکس متن و لینک قرار گرفته از خاصیت Caption عکس تلگرام ویرایشگر عکس تلگرام استفاده کنید.برای استفاده از این خاصیت باید تلگرام شما آپدیت باشد.

مرورگر اپرا به اندازه کروم و فایرفاکس معروف نیست، اما کاربران بسیار علاقه‌مند و متعصبی را به خود اختصاص می‌دهد. این مرورگر گاهی ویژگی‌ها و امکاناتی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد که ماه‌ها و حتی سال‌ها بعد به مرورگرهای محبوبی همچون کروم و فایرفاکس اضافه می‌شوند.

 

یکی از قابلیت‌های جدیدی که در نسخه 32 این مرورگر در اختیار کاربران قرار گرفته است پوسته‌های متحرک یا Animated Themes است. این پوسته‌ها مانند پوسته‌های قبلی رنگ‌بندی و ظاهر گرافیک خاص خود را دارد و تفاوتش با پوسته‌های قدیمی، در انیمیشن ویدئویی است که در Speed Dial یا پس‌زمینه مرورگر برای شما به‌نمایش در می‌آورند. حرکت ابرها، بارش برف و باران، طلوع و غروب خورشید و بسیاری از موارد دیگر جزو انیمیشن‌های موجود در پوسته‌های متحرک هستند. چنانچه شما نیز کاربر این مرورگر هستید و مرورگر خود را به آخرین نسخه ارتقا داده‌اید، می‌توانید با استفاده از روش زیر پوسته‌های متحرک را فعال‌ کنید:

 

1ـ پس از اجرای مرورگر اپرا، در نوار آدرس لینک زیر را وارد کرده و کلید اینتر را فشار دهید.

https://addons.opera.com/en/themes

 

2ـ از بالای صفحه روی لینک Animated کلیک کنید تا پوسته‌های متحرک برای شما نمایش داده شود.

 

3ـ با کلیک روی تصاویر هر یک از پوسته‌های به‌نمایش درآمده، پیش‌نمایشی از انیمیشن ویدئویی در صفحه جدید به‌نمایش درآمده و با کلیک روی Add to Opera پوسته مورد نظر دانلود و به مرورگر شما اضافه می‌شود.

 

4ـ اکنون با مراجعه به Speed Dial انیمیشن پوسته را مشاهده خواهید کرد.

 

توجه: فعال شدن پوسته‌های متحرک، منابع بسیاری از سیستم شما را به خود اختصاص می‌دهد و ممکن است کاهش سرعت رایانه را به همراه داشته باشد

سرویس گوگل‌مپ یکی از محبوب‌ترین‌ها در بین کاربران است. محبوبیت این برنامه به‌حدی است که گوگل ترجیح داد تا نسخه‌ مخصوصی از آن‌را برای اسمارت‌فون‌ها ارایه دهد. با نصب این برنامه برروی گوشی‌های هوشمند خود، دیگر نیازی به‌نقشه‌های غول‌پیکر یا سیستم‌های ناوبری نداریم!

 

گوگل‌مپ را برای اسمارت‌فون‌ و تبلت‌ها می‌توان این‌گونه تعریف کرد؛ جهان، به‌معنای واقعی کلمه در جیب شما! اطلاعات بسیاری را درباره شهرها و مسیرها تنها با صرف کمی وقت و لمس چند گزینه، می‌توانید به‌دست آورید. البته ویژگی‌های گوگل‌مپ برای گوشی‌های هوشمند به‌حدی گسترده است که هنگام‌کار با آن، احتمالا اصلا متوجه برخی نخواهید شد. یافتن برخی قابلیت‌ها نیز چندان ساده نیست؛ بنابراین امروز قصد داریم تا به‌ معرفی چند ترفند بسیار کاربردی در گوگل‌مپ بپردازیم. با ما همراه باشید.

 

 اسمارت‌فون‌, نقشه گوگل

 

ترفند شماره 1: اضافه‌کردن مکان خانه و محل‌کار به گوگل‌مپ
یکی از اولین‌ کارهایی که با گوگل‌مپ باید انجام دهید، تنظیم‌کردن محل خانه و کار شما در آن است. این‌ عمل باعث خواهد شد تا نشان‌دادن مسیرها برای رفتن به‌خانه، با تایپ و یا گفتن "منو به‌خونه ببر!” ساده‌تر شود. گوگل، هم‌چنین از این مکان‌ها برای اطلاعات مربوط به آب‌وهوا و ترافیک در سرویس Google Now استفاده می‌کند. برای انجام این‌کار، مراحل زیر را دنبال کنید:
 گوگل‌مپ را باز کنید.
 به‌‌راست سوایپ کرده و برروی "تنظیمات” ضربه بزنید.
 به‌بخش Edit home or work وارد شده و برای اضافه‌کردن مکان خانه و محل‌کار خود به گوگل‌مپ، گزینه ویرایش آدرس‌های هرکدام را لمس نمایید.

 

آموزش کار با گوگل‌مپ,نقشه گوگل

ترفندهای مفید و کاربردی در گوگل مپ

 

ترفند شماره 2: به‌مکان‌های موردعلاقه خود نام مستعار بدهید!
خانه و محل‌کار برای همه مکان‌های بسیار مهمی هستند اما این‌دو، تنها جایی نیستند که ما معمولا به‌آن‌ها نیاز داریم؛ رستوران‌ها و … برای بسیاری از اهمیت برخورددار هستند.

 

برنامه گوگل‌مپ به‌شما اجازه می‌دهد تا برای مکان‌هایی که ممکن است نتوانید به‌آسانی جستجو نمایید، نام‌های سفارشی تعریف کنید. شما هم‌چنین می‌توانید تا نام مکان‌های مورد علاقه خود را با نام‌های مستعاری که برای آن‌ها درنظر دارید، عوض نمایید:
 گوگل‌مپ را باز کنید.
 یک آدرس را جستجو یا آیکون سنجاق را لمس کرده و برروی مکان مدنظر خود بکشید.
 از پایین، نام مکان یا آدرس مدنظر خود را لمس کنید.
 از بالا، سمت‌راست، برروی علامت "سه‎نقطه” ضربه بزنید.
 گزینه Edit name را لمس کرده و نام مکان مدنظر خود را به نامی دلخواه، تغییر دهید.

 

ویژگی‌های گوگل‌مپ, دستیار صوتی گوگل

 

ترفند شماره 3: مکان‌های مدنظر خود را "ستاره‌گذاری” کنید!
یک‌راه دیگر برای ذخیره مکان‌های موردعلاقه خود، ستاره‌گذاری آن‌ها است. انجام این‌کار، باعث خواهد شد تا مکان‌های موردعلاقه شما به بخش "Saved Places” یا "مکان‌های موردعلاقه” افزوده شود و یک ستاره زردرنگ را برای هرمکان در نقشه، نشان دهد. این، یک راه‌عالی برای ذخیره‌کردن مکان‌هایی است که شما آن‌ها را دوست دارید:
 گوگل‌مپ را باز کنید.
 یک آدرس را جستجو نمایید یا آیکون سنجاق را لمس کرده و برروی مکان مدنظر خود بکشید.
 از پایین، نام مکان یا آدرس مدنظر خود را لمس کنید.
 برروی آیکون "ستاره” ضربه بزنید.

 

گوگل‌مپ, ترفندهای گوگل‌مپ

در گوگل‌مپ می توان نقشه ها را به صورت آفلاین ذخیره کرد.

 

ترفند شماره 4: ذخیره‌کردن نقشه‌ها برای استفاده به‌صورت آفلاین (بدون اینترنت)
همان‌طور که گفتیم با داشتن گوگل‌مپ، جهان زیر دستان شما خواهد بود و این چیزی است که باعث شده تا گوگل‌مپ خارق‌العاده باشد؛ اما اگر به اینترنت دسترسی نداشته باشید، این سرویس تقریبا بلااستفاده است و باعث می‌شود تا دوباره به‌یکی از نقشه‌های کاغذی نیاز پیدا نمایید. خوش‌بختانه گوگل‌مپ به‌شما اجازه‌ می‌دهد تا نقشه‌‍‌ها را به‌صورت آفلاین ذخیره کنید. این بدین معنی است که می‌توانید تا یک محدوده‌ خاص ( همان مکانی که نقشه آن‌را ذخیره کرده‌اید) از مسیریابی گوگل‌مپ بدون اینترنت بهره‌مند شوید. برای ذخیره‌کردن نقشه‌ها برای استفاده به‌صورت آفلاین، مراحل زیر را دنبال کنید:
 گوگل‌مپ را باز کنید.
 به‌سمت  راست سوایپ کرده و برروی عبارت "Your places” ضربه بزنید.
 سپس، یکی از مکان‌هایی را که اخیرا مشاهده کرده‌اید، انتخاب نموده و تا بازشدن مکان مدنظر خود منتظر بمانید.
 از پایین، نام مکان یا آدرس مدنظر خود را به‌بالا بکشید وگزینه Save map to use offline را لمس کنید.
 شما هم‌اکنون باید محدوده مدنظر خود را انتخاب کرده تا گوگل‌مپ، آن‌را برای استفاده آفلاین ذخیره نماید.

 

نقشه‌های آفلاین برای استفاده در مکان‌هایی که به‌اینترنت دسترسی ندارید یا در مسافرت، بسیار مفید است. اگر می‌خواهید به‌یک راه‌دور بروید، ایده بسیار خوبی است که قبل‌ رفتن، نقشه آن‌ منطقه را برای استفاده به‌صورت آفلاین ذخیره نمایید.

 

ویژگی‌های گوگل‌مپ, دستیار صوتی گوگل

 

ترفند شماره 5: استفاده از دستیار صوتی گوگل در هنگام‎ رانندگی
شما احتمالا از فرمان‌های صوتی که می‌توانید به گوگل دهید، به‌خوبی آگاه هستید. گوگل‌مپ نیز می‌تواند با تعداد بسیاری دستور صوتی به‌خصوص در "حالت ناوبری” یا "navigation mode” به‌کاربران خدمت نماید. در حالت ناوبری، یک آیکون "میکروفون” در بالای سمت راست وجود دارد که می‌توانید برروی آن ضربه بزنید و صحبت کنید. در ادامه، به‌برخی از دستورات صوتی مهم می‌پردازیم:
 غیرفعال کردن voice directions با گفتن کلماتی نظیر ” be quiet” یا "mute”
"Show traffic”
"Show alternate routes”
"Next turn” to see what to do next
"How long until my next turn”
"Show satellite”
"Exit navigation”

 

این دستورات، هنگامی‌که شما در حال رانندگی هستید، می‌تواند مفید باشد؛ زیرا استفاده از گوشی‌موبایل در هنگام رانندگی خطرناک است. بنابراین کافی است پیش از رانندگی برروی آیکون "میکروفون” ضربه بزنید و دستورات صوتی خود را بگویید.

 

برنامه گوگل‌مپ, گوگل

با استفاده از گوگل مپ می توان جاذبه‌های گردشگری هر شهر را پیدا کرد.

 

ترفند شماره 6: مشاهده تمام‌ مکان‌های بازدیدشده در یک timeline یا جدول‌زمانی 
یکی از جدیدترین ویژگی‌هایی که به برنامه گوگل‌مپ افزوده شده است، "Your timeline” نامیده می‌شود. گوگل اساسا می‌داند در تمام‌ مدت شما کجا بوده‌اید. این چیزی است که در هنگام استفاده از برخی محصولات گوگل مانند "گوگل‌مپ” با آن موافقت می‌کنید. گوگل از این اطلاعات استفاده می‌کند تا به‌شیوه‌های مختلفی، زندگی را برای شما ساده‌تر نماید. به‌تازگی، قابلیتی به برنامه گوگل‌مپ افزوده شده که می‌تواند موقعیت‌های مکانی شما را در یک timeline یا جدول‌زمانی نشان دهد. برای استفاده از آن، دو مرحله زیر را دنبال کنید:
 گوگل‌مپ را باز کنید.
 به‌سمت راست سوایپ کرده و برروی عبارت "Your timeline” ضربه بزنید.
هم‌اکنون، شما باید لیستی را مشاهده نمایید تا مکان‌هایی را که امروز به‌‌آن‌ها مراجعه کرده‌اید، به‌شما نشان دهد. در بالای صفحه، می‌توانید تاریخ متفاوتی را انتخاب کنید؛ شما می‌توانید مشاهده نمایید که از چه وسیله‌نقلیه‌ای استفاده کرده‌اید؛ چه‌مدت در یک مکان بوده‌اید و اطلاعات بیشتری را درباره مکان مدنظر خود به‌دست آورید. به‌علاوه، می‌توانید در سمت راست، بالای صفحه برروی آیکون "سه‌نقطه” ضربه بزنید تا اطلاعات مکانی شما در یک روز حذف شود یا برخی گزینه‌ها را تنظیم کنید.

 

برنامه گوگل‌مپ, اسمارت‌فون‌

 

ترفند شماره 7: مشاهده جاذبه‌های گردشگری در مکان‌های ناآشنا

پیداکردن محلی برای صرف غذا یا انجام‌ کاری در یک محل ناآشنا، می‎‌تواند کمی مشکل باشد. سرویس‌های زیادی برای انجام این‌کار وجود دارد اما گوگل‌مپ نیز می‌تواند چنین‌کاری را انجام دهد. شما می‌توانید در شهری که آن را نمی‌شناسید، به‌دنبال رستوران‌های خوب، جاذبه‌های گردشگری و … آن‌جا بگردید. کافی است:
 گوگل‌مپ را باز کنید.
 برروی یک مکان زوم کنید تا زمانی‌که نوار سفیدی در سرتاسر پایین دستگاه نشان داده شود. باید برروی آن، "Explore this area” یا " نام Explore” نوشته شده باشد.

نقشه سایت (sitemap) چیست؟

نقشه سایت فایلیست که در آن می‌توانید آدرس صفحات وب را فهرست کرده و اطلاعاتی درباره ی محتوای سایت و نحوه ی سازمان دهی آن به موتور جستجو گوگل و دیگر موتورهای جستجو بدهید ، بطور چکیده نقشه سایت گوگل (google sitemap) یک فایل xml است که حاوی لیستی از صفحات سایت شماست و باعث تسریع در نمایه شدن در موتورهای جستجو می شود.

خزنده های وب موتورهای جستجو مشابه googlebot اطلاعات این فایل‌ها را خوانده و سایت شما را هوشمندانه تر رسیدگی و ایندکس گذاری می کنند ، بدین شکل که ربات گوگل به مراجعه به سایت شما آن را رسیدگی می‌کند و لینک ها و پیوند‌های شما را لیست می کند، حقیقت یا نادرستی آدرس صفحات را باید تشخیص دهد و پیوند ها با سایت‌های دیگر را از بین آنها متمایز کند.

همچنین می‌توانید برای نقشه سایت خویش از تگ های ارزشمند متا دیتا (فرا دیتا ها) کاربرد نمایید.


تگ های متا داده اطلاعاتی در ارتباط با ی یک صفحه وب ارایه می دهند، همانند تاریخ آخرین بروزرسانی صفحه، اگر چه بیشتر این تاریخ تغییر می‌کند و در ضمن اهمیت این صفحه نسبت به دیگر آدرس‌های سایت را می‌توان مشخص کرد.

با به کارگیری نقشه سایت و تگ های فراداده شما می‌توانید لیستی از آدرس ها در ارتباط با ی نوعی ویژه از درونمایه در صفحات خود، شامل ویدئو، عکس و در ضمن محتوای تلفن همراه تعبیه نمایید.

در نقشه سایت ویدئو، می‌توان مواردی مانند موعد اجرای فیلم، تقسیم بندی، سن مناسب را مشخص نمایید.

در نقشه سایت تصویر می‌توان مواردی همانند سوژه تصویر، گونه و مجوزهای آن را مشخص کرد.


حالا شما یک فایلی با اسم نقشه سایت گوگل (google sitemap) برپایی می کنید و در محلی که به گوگل شناسایی می کنید پیمان می‌دهید.


با برپایی صفحات جدید در سایت، این لیست بروزرسانی می شود. گوگل هر بار این لیست را بررسی می کند و صفحات جدید را برای نمایه کردن رسیدگی می کند. بعد شما مراحل را برای گوگل آسان‌تر کردید.


آیا من به نقشه سایت احتیاج دارم؟

اگر صفحات تارنما شما به واقعیت به یکدیگر لینک دیتا شده و در بستگی هستند.


خزنده های موتورهای جستجو معمولاً می‌توانند اغلب صفحات سایت را پیدا کنند.


با این حال نقشه سایت می‌تواند باعث بهبود شیوه ی رسیدگی و شاخص گذاری سایت شما توسط خزنده های موتورهای جستجو شود، به گزیده تر اگر سایت شما در احد از آنگونه و معیارهای پایین پیمان دارد :


۱. سایت شما واقعاً کبیر هست، در نتیجه احتمالاً خزنده های موتورهای جستجو بیشتر صفحات شما را نادیده می‌گیرند و تنها صفحات جدید و یا به تازگی به روز رسانی شده است را رسیدگی می کنند.


۲. سایت شما حائز یک بایگانی بزرگ از صفحات متمایز یا صفحاتی که به خوبی به آن‌ها لینک دیتا نشده، هست. اگر صفحات سایت شما به چهره طبیعی به یکدیگر اشاره نشده است، شما می‌توانید آن‌ها را در نقشه سایت فهرست کنید لغایت مطمئن شوید که موتورهای جستجو از برخی صفحات شما چشم‌پوشی نمی کند.


۳. سایت شما جدید هست و لینک های خارجی کمی به آن وجود دارد. خزنده گوگل (googlebot) و سایر خزنده های وب، توسط لینک ها از یک صفحه به صفحه ی سایر می روند.


در نتیجه صفحاتی که به آن‌ها هیچ لینکی دیتا نشده است ممکن هست توسط موتورهای جستجو پیدا نشود.


چگونه برای موتورهای جستجو نقشه سایت بسازیم؟

همانطور که در سوال می‌بینید این نقشه سایت فقط برای گوگل نیست بلکه موتورهای جستجوی دیگر همانند بینگ (bing) نیز امثال گوگل از آن استفاده می کنند.


خوب اکنون که برای ایجاد باید نخست قواعدی را رعایت کنید:


در هر فایل نقشه سایت حداکثر می‌توانید ۵۰۰۰۰ لینک پیمان دهید. (در صورت زیاد شدن باید یک فایل سایر ایجاد کنید)

حجم هر فایل حداکثر می تواند ۱۰ مگا بایت باشد که در صورت بیشتر شدن باید همانند پاراگراف (لاتین) یک فایل دیگری ایجاد کنید.

برای ایجاد نقشه سایت علاوه برپایی فایل بصورت دستی و با ساختار فایل مثال ذیل ، می توانید از سایت هایی که با گرفتن آدرس سایت URL بصورت آنلاین نقشه سایت را برپایی و برای دانلود در اختیارتان پیمان می دهند مانند سایت https://www.xml-sitemaps.com/ کاربرد کنید ، در ضمن در صورتیکه سایت خود را با سیستم های مدیریت محتوی همانند وردپرس نوشته باشید می توانید از افزونه های رایگان بسیاری که وجود دارد سهم ببرید .


نمونه فایل نقشه سایت گوگل


المنت‌های مختلف فایل XML نقشه سایت:

loc: تو این تقسیم آدرس کامل صفحه قرار می گیرد.

lastmod: تاریخ پسینیان ایجاد و آپدیت صفحه در این تقسیم قرار می گیرد

changefreq: محدوده زمان تغییر صفحه در این تقسیم قرار خواهد گرفت. به طور نمونه شما روزانه یک نوشتار در سایت خویش پیمان می دهید که در صفحه اصلی هر روز پیمان می گیرد. پس صفحه اصلی سایت شما هر روز تغییر می کند و باید مقدار daily در این بخش پیمان بگیرد. مقادیر دیگر به شرح زیر است:

always: هر لحظه ممکن است تغییر کند

hourly: هر ساعت شدنی است تغییر کند

daily: یومیه تغییر می کند

weekly: به صورت هفتگی تغییر می کند

monthly: ماهانه تغییر داده می شود.

yearly: سالانه تغییر می‌کند

never: هرگز تغییر داده نمی‌شود.

priority: این دسته میزان اهمیت صفحه را برای گوگل مشخص می کند. شماره ۱ اهمیت بالاتر و ۰٫۱ اهمیت پایین‌تر است و از اعداد بین ۰٫۱ تا ۱ نیز می‌توانید بهره‌گیری کنید.

نکته: برای دسته changefreq ، همگی صفحات را در حالت always پیمان ندهید به امید اینکه گوگل هر موعد سایت شما را چک کند.


نکته ۲: برای بخش priority ، تمامی صفحات را با اهمیت بالا یعنی عدد ۱ قرار ندهید.


صفحه اصلی سایت خویش را عدد ۱ قرار دهید.

صفحات landing page امثال صفحات دسته‌‍بندی ، صفحه لیست اخبار، فهرست مقالات ، پرسش و استجابت و هر صفحه ای که کاربر متعلق به صفحه به لیستی از مطالب و صفحات می رسد را ۰٫۸ قرار دهید.

سایر صفحات مشابه جزئیات اخبار ، جزئیات نوشتار ، صفحه درباره ما ، تماس با ما و همگی صفحات پایانی سایت خویش را عدد ۰٫۵ قرار دهید.

حالا فایل فوق را با پسوند .xml ذخیره کنید.


محل قرارگیری فایل نقشه سایت در کجای سایت است ؟

خوب نقشه سایت به صورت استاندارد در ذیل ترین سطح سایت خود با اسم sitemap.xml پیمان می گیرد به صورتی که با وارد کردن آدرس سایت به شکل پایین فایل فوق در دسترس قرار بگیرد.


http://www.yourdomain.com/sitemap.xml


به جای yourdomain.com نام گستره خود را پیمان دهید.


با قرار دادن در این آدرس تمامی موتورهای جستجو این سایت را می توانند بخوانند. شما می توانید در هرجای سایت خویش این فایل را آپلود کنید و در سرویس گوگل وبمستر این آدرس را مشخص کنید.


تا اینجا برپایی فایل به چهره استاتیک و ایستا را آموختید. آپدیت و تغییرات در این فایل کاملا دستی بوده و هر بار با برپایی لینک‌های جدید در سایت باید این فایل را ویرایش کنید.


اما چنانچه از نرم افزار‌های مدیریت محتوایی مانند جوملا، وردپرس ، دروپال و … کاربرد می کنید می توانید ماژول‌هایی را در سایت خویش نصب کنید که این فایل را کاملا به چهره خودکار ایجاد کند.


 افزودن نقشه سایت در گوگل وبمستر تولز

برای ارسال نقشه سایت یا سایت مپ در گوگل وبمستر می توانید با سپریدن دادن مراحل ذیل براحتی این کار را انجام دهید. ساخت سایت مپ رایگان به موتورهای جستجو کمک می کند لغایت تارنما شما را راحتر crawl نموده و بر پای بست، آن دسته بندی نمایند.


مرحله اول اضافه کردن سایت به گوگل وبمستر تولز

ابتدا آدرس https://www.google.com/webmasters/tools  را  آدرس بار مرورگر خویش تایپ نمایید .


مرحله دوم اضافه کردن سایت به گوگل وبمستر تولز

سپس نام تارنما خویش را در باکس میانی صفحه وارد نموده بعد از آن دکمه Add Repository را کلیک نموده می کنیم


مرحله سوم افزودن سایت به گوگل وبمستر تولز

در این مرحله با به کارگیری چندین روش می توانید به گوگل اعلام نمایید که شما مالک وب سایتی هستید که آدرس آنرا وارد نموده اید.


– اولین شیوه پیشنهادی گوگل استفاده از فایل html ای است که پیش درآمد می بایست آن را دانلود نموده سپس در دایرکتوری اصلی تارنما خود بارگذاری نمایید پس از آن دکمه verify را کلیک نمایید.


در صورتی که این مراحل بدستی سپریدن شود پیغامی اخذ خواهید ارائه کرد مبنی بر اینکه گوگل تشخیص داده است که شما ازآنش وب سایتی که آدرس آنرا وارد نموده اید را بر دوش دارید و از این بعد می توانید از قابلیت های گوگل وبمستر تولز کاربرد نمایید.


– دومین روش تصدیق گوگل جهت اضافه کردن سایت به گوگل وبمستر تولز  به کارگیری یک تگ html است.


ابتدا می بایست این تگ html را کپی و سپس در تقدیر head صفحه اصلی تارنما خود قرار داده، پس از آن دکمه verify را کلیک نمایید.


– سومین شیوه تصدیق گوگل جهت اضافه کردن سایت در گوگل وبمستر تولز  از راه ارائه دهنده خدمات حوزه یا domain name provider است.


در این طریق می بایست ابتدا یک رکورد از نوع TXT در تنظیمات DNS خویش ایجاد  و محتوای آن را متنی قرار دهید که گوگل برای تارنما شما در نظر گرفته است.


پس از برپایی این رکورد روی دکمه verify کلیک نمایید.


– چهارمین روش تصدیق گوگل جهت افزودن سایت در گوگل وبمستر تولز استفاده از حساب گوگل آنالیتیک است.


برای سپریدن این کار پیش درآمد شما می بایست به حساب گوگل آنالیتیک خود وارد شوید.


پس از آن کد دنبال آسنکرون asynchronous tracking code را کپی و در Head صفحه اصلی خویش پیمان داده و پس از آن دکمه verify کلیک نمایید.


– پنجمین شیوه به کارگیری مدیریت برچسب گوگل یا Google Tag Manager است.


با ایجاد برچسب برای تارنما خویش که دربرگیرنده یک ID است می توانید به گوگل اعلام نمایید که شما مالک وب سایت باره نظر هستید.


مزایای اضافه کردن نقشه سایت در گوگل وبمستر

– مشاهده شمار URL های نمایه شده توسط گوگل


– نگریستن تعدادURL  های ایندکس نشده بدست گوگل


– برپایی چندین نقشه سایت برای محتویات متنوع تارنما اعم از متون، فایلهای صوتی، فایلهای تصویری و…


– کمک به گوگل جهت شناختن هر چه تندتر صفحات وب سایت


مشاهده نقشه سایت در گوگل وبمستر تولز

۱- توسط حساب کاربری خویش به گوگل وبمستر تولز وارد شوید.


۲- در صفحه اصلی از منوی Crawl زیر منوی Sitemaps  را کلیک کنید.


۳- حال می توانید از لیست نقشه هایت هایی که تا کنون اضافه کرده اید، فایل مورد عقیده خویش را برگزیدن نمایید.


تست نقشه سایت در گوگل وبمستر تولز

برای اینکه مطمئن شوید فایل شما بدرستی شغل می کند پیش از اضافه کردن  پیش درآمد می بایست آنرا تست نمایید تا هیچ وجه خطایی نداشته باشد در غیر اینصورت شما نمی توانید نتیجه مطلوب را کسب نمایید. جهت تست مراحل ذیل را انجام دهید:


۱- ابتدا به صفحه Sitemap در گوگل وبمستر که در قسمت قبل روشنگری دیتا شد بروید.


۲- روی دکمه Add/Test Sitemap که در زاویه بالای صفحه هستی دارد کلیک کنید.


۳- در پنجره نمایش دیتا شده مسیرفابل خویش را وارد نموده سپس دکمه Test Sitemap را کلیک نمایید.


۴- پس از اینکه آزمایش تکمیل شد، روی لینک بازکردن نتایج آزمایش کلیک نمایید.


۵- در این صفحه در صورتی که نقشه سایت شما حائز هر نوع مشکلی باشد نمایش دیتا می شود و چنانچه مشکلی نداشته باشد می توانید روی دکمه Resubmit کلیک نمایید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.